با اهمیت ترین علل مرگ و میر در ایران!
به گزارش کونفه، مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که سرطان یکی از با اهمیت ترین علل مرگ و میر در کشور است، اظهار داشت: موضوع پیشگیری و تشخیص سریع سرطان از اولویت های کاری مراقبین سلامت است و حمایت های لازم نیز دراین زمینه صورت خواهد گرفت.
به گزارش کونفه، سرطان همچون بیماریهای شایع است که تا حالا افراد زیادی را سرتاسر جهان درگیر خودکرده است. سرطان از آن دسته بیماری هایی است که از یک نقطه در بدن شروع شده و در صورت تشخیص دیرهنگام، می تواند تمامی پیکر شخص را درگیر کند. بااینکه نام این بیماری، همیشه وحشت و ترس زیادی را برای بیمار و خانواده وی به همراه دارد، اما خوشبختانه پیشرفت هایی که در امتداد درمان سرطان در سالهای اخیر رخ داده است، نقطه امیدی است برای غلبه بر آن. آن چه مهم می باشد، داشتن شناخت و آگاهی کافی از این بیماری است.
فارس در گزارشی نوشت، سرطان نوعی بیماری است که در آن، تعدادی از سلول های بدن بدون توقف آغاز به تقسیم شدن می کنند و به بافت های اطراف گسترش می یابند. سرطان می تواند از هر جای بدن انسان شروع شود که از تریلیون ها سلول تولید شده است. در حالت نرمال، سلول های بدن رشد می کنند و تقسیم می شوند تا سلول های جدیدی را تشکیل دهند که بدن به آنها نیازمند است. هنگامی که سلول ها پیر می شوند یا لطمه می بینند، آنها می میرند و سلول های جدید جای آنها را می گیرند. هنگامی که سرطان بروز می کند، این روند در هم می شکند و سلول های پیر و لطمه دیده، در صورتیکه باید بمیرند، زنده می مانند. این سلول های اضافی می توانند بدون توقف تقسیم شوند و ممکنست منجر به تشکیل تومورها شوند.
کوروش اعتماد، مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت در همایش علمی کشوری برنامه ملی پیشگیری و تشخیص سریع سرطان سینه و روده بزرگ به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان با اشاره به تجربه موفق در برنامه پویش ملی سلامت و غربالگری فشارخون و دیابت و مشارکت حداکثری مردم بر اهمیت پیشگیری و تشخیص سریع سرطان اصرار کرد.
وی اظهار داشت: موضوع پیشگیری و تشخیص سریع سرطان جزء اولویت های کاری مراقبین سلامت است.
اعتماد با اشاره به این که سرطان یکی از با اهمیت ترین علل مرگ و میر در کشور است، گفت: پیش گیری از سرطان می تواند بوسیله ترویج سبک زندگی سالم، غربالگری و آموزش صورت گیرد. همین طور تشخیص سریع سرطان نیز می تواند به افزایش شانس بقا و بهبودی بیماران کمک نماید.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت در ادامه به تشریح برنامه ملی پیشگیری و تشخیص سریع سرطان پرداخت و اشاره کرد: این برنامه با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور تدوین شده است. این برنامه شامل اقداماتی نظیر غربالگری سرطان سینه و روده بزرگ، آموزش به جامعه و ارتقای کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی است.
اعتماد در ادامه به موضوع سالمندی جمعیت کشور اشاره نمود و اظهار داشت: با بالا رفتن سن و سالمندی، احتمال مبتلاشدن به سرطان نیز افزایش می یابد و همین موضوع در سالهای آتی افزایش سرطان را در برخواهد داشت.
وی خطاب به مدیران دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: دانشگاه های علوم پزشکی باید در حوزه پیشگیری و تشخیص سریع سرطان برنامه های مدون و بررسی و رصد لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت در ادامه به سلامت کودکان نیز اشاره نمود و اظهار داشت: توجه ویژه به سلامت کودکان در امتداد جوان شدن جمعیت و سالم بودن جامعه نقش بسزائی دارد و در اولویت سیاست های وزارت بهداشت است.
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب