تحریم این طبقه درآمدی را با بحران مواجه کرد

تحریم این طبقه درآمدی را با بحران مواجه کرد

به گزارش کونفه، یافته ها نشان داده است که تحریم ها از راه کاهش درآمدهای نفتی، کاهش واردات و افزایش تورم منجر به کاهش قدرت خرید و اندازه طبقه متوسط شده اند.



به گزارش خبرگزاری کونفه، با عنایت به اهمیت نقش طبقه متوسط در روند توسعه اقتصادی یک کشور، پیشنهاد می شود سیاستگذاران اقتصادی کشور به دنبال راهکاری برای کاهش تاثیرات منفی تحریم ها بر طبقه متوسط و پشتیبانی از رشد و توسعه این طبقه باشند. تنوع بخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، توسعه تجارت با کشورهای غیرتحریمی و اصلاحات اقتصادی و مالی می تواند در این حوزه موثر باشد. محمدرضا فرزانگان و نادر حبیبی در پژوهشی با عنوان «تاثیر تحریم های بین المللی بر اندازه طبقه متوسط ایران» به بررسی ابعاد مختلف این مسئله پرداخته اند.

دنیای اقتصاد نوشت: طبقه متوسط در جوامع مختلف بعنوان نیروی محرکه ای برای رشد اقتصادی و ثبات اجتماعی شناخته می شود. این طبقه عموما شامل کارآفرینان، متخصصان و طبقه کارگر ماهر می شود که به علت نقش حیاتی خود در ترویج نوآوری و آموزش از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد. در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، طبقه متوسط می تواند بعنوان یکی از عوامل اصلی کاهش نابرابری های اجتماعی و اقتصادی عمل کند. بااین حال فشارهای اقتصادی و سیاسی مانند تحریم ها می تواند این طبقه را تحت فشار قرار داده و باعث کاهش اندازه و قدرت آن شود.

پژوهش مذکور به بررسی تأثیر تحریم های اقتصادی بین المللی بر اندازه طبقه متوسط در ایران پرداخته است. پرسش اصلی این تحقیق اینست که چگونه تحریم های اقتصادی اعمال شده بعد از سال ۲۰۱۲ بر اندازه طبقه متوسط در ایران تأثیر گذاشته اند. برای پاسخ به این پرسش، از روش کنترل مصنوعی استفاده شده است که به ایجاد یک سناریوی فرضی از ایران بدون تحریم های عمده بعد از سال ۲۰۱۲ می پردازد. با استفاده از این سناریو، تأثیر تحریم ها بر طبقه مصرف کننده ایران قابل ردیابی و اندازه گیری است.

تصویر تحریم های اقتصادی ضد ایران
تحریم های اقتصادی بین المللی ضد ایران به تدریج از سال ۲۰۱۲ به بعد شدت یافت. این تحریم ها در واکنش به برنامه هسته ای ایران اعمال شدند و شامل تحریم های مالی، صادرات نفت و سرمایه گذاری در قسمت انرژی بودند. این تحریم ها شوک های اقتصادی شدیدی به اقتصاد ایران وارد کردند و باعث کاهش درآمدهای صادرات نفت و اختلال در تجارت و سرمایه گذاری در تمامی بخش های اقتصادی شدند. علاوه بر این، ایران به علت تحریم های مالی قادر به بازگرداندن درآمدهای صادراتی خود نبود. حتی بعد از کاهش تحریم ها در سال ۲۰۱۶ با توافق هسته ای، خیلی از شرکتهای خصوصی در آسیا و اروپا به علت ترس از مجازات های مالی آمریکا، از تجارت با ایران خودداری کردند.



منبع:

1403/04/17
12:58:08
5.0 / 5
250
تگهای خبر: آموزش , تخصص , رشد , طب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان كونفه
کونفه