وزیر بهداشت:
بخش خصوصی نقش بهادار ای در عرصه سلامت دارد
به گزارش کونفه، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به سهم عمده بخش خصوصی در سیستم سلامت کشور اظهار داشت: بخش خصوصی در عرصه سرپایی بالاتر از 75 درصد و در عرصه بستری 15 تا 20 درصد بار خدمات درمانی کشور را به دوش می کشد و نقش بهادار ای در عرصه سلامت دارد.
به گزارش کونفه به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی، عصر یکشنبه در نشستی با حضور هیات مدیره انجمن بیمارستان های خصوصی، ضمن اشاره به این که چالش های این بخش باید به شکل گام به گام حل شوند، اضافه کرد: برخی مشکلات کلان هستند، اما اگر نمی توانیم تمام چالش ها را به شکل یکجا رفع نماییم، نباید اجزای کوچک را نیز از دست دهیم.
تحول در راه سلامت
وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: حال درحال یک تغییر مسیر در حوزه سلامت هستیم که محورهای اصلی آن شامل اجرای قانون برنامه و حرکت به سوی نظام ارجاع و پزشک خانواده است.
وی همین طور با تاکید بر این که تعرفه بخش خصوصی باید بر اساس هزینه تمام شده و قیمت واقعی تعیین شود تا امکان ادامه خدمات این بخش فراهم گردد، اظهار داشت: آن چه که در جلساتی که با دکتر پزشکیان داشتیم، بطور مکرر مورد بحث قرار گرفته، اینست که مسیر پزشکی خانواده و نظام ارجاع ساماندهی گردد و هرکسی می خواهد از مسیر دولتی عبور کند، می تواند در این راه گام برداشته و هرکسی هم نمی خواهد، می تواند در بخش خصوصی خدمت دریافت کند، اینجاست که تعرفه بخش خصوصی باید با قیمت واقعی تعریف شود.
نرخ ارز و خدمات سلامت
ظفرقندی ضمن اشاره به تأثیر نرخ ارز بر حوزه درمان، اظهار داشت: باید تدابیری بیندیشیم تا خدمات سلامت در مقابل تغییرات نرخ ارز لطمه نبیند. در این راستا، باید چند سناریو پیشبینی شود.
اهمیت همکاری و عدالت در سلامت
سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این جلسه، اظهار نمود: برای رفع مشکلات بیمارستان های خصوصی باید اتاق فکر تشکیل گردد. یکی از اقدامات مثبت، تعیین قیمت تمام شده خدمات است که به شفافیت و برنامه ریزی بهتر کمک خواهد نمود.
وی ضمن اشاره به اهمیت عدالت در سلامت اضافه کرد: هدف ما اینست که اقشار محروم و لطمه پذیر در رویارویی با بیماری و هزینه های کمرشکن درمان، گرفتار مشقت در تامین هزینه ها نشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: پزشک خانواده و نظام ارجاع در خیلی از کشورهای دنیا اجرائی شده است و اگر این سیستم در کشور ما نیز ساماندهی گردد، مردم می توانند خدمات درمانی را با هزینه ای مناسب از بخش دولتی دریافت نمایند. در این شرایط، بخش خصوصی نیز می تواند به شکل آزاد تعرفه گذاری کرده و خدمات عرضه نماید، اما اگر هزینه ها برای مردم به قدری بالا رود که از درمان خود صرف نظر کنند، این وضعیت غیرقابل قبول خواهد بود.
رضوی همین طور تصریح کرد: من خودرا تنها معاون درمان بخش دولتی نمی دانم، بلکه مسئولیت خودرا در برابر تمامی بخش ها همچون خصوصی، خیریه و غیردولتی می دانم و معتقدم باید در همه این بخش ها برای بهبود نظام سلامت تلاش نماییم و تلاش نماییم بیمار جز رنج بیماری، رنج دیگری متحمل نشود.
وی در ادامه سخنانش بر اهمیت اعتباربخشی بیمارستان ها، ضرورت نظارت بر عملکرد بیمارستان ها، رعایت اخلاق پزشکی و مقابله با پدیده زیرمیزی تاکید کرد.
رضوی اظهار نمود: نظام سلامت ایران در منطقه و دنیا مایه افتخار جمهوری اسلامی است و هیچ بیماری برای درمان به خارج از کشور اعزام نمی گردد. این نشان دهنده ظرفیت بالای نظام درمانی کشور است و با سرمایه گذاری و برنامه ریزی در حوزه توریسم سلامت، می توانیم در این حوزه نیز موفق عمل نماییم.
وی همین طور ضمن اشاره به اهمیت همکاری بخش دولتی و خصوصی، اضافه کرد: بخش دولتی و خصوصی باید در کنار یکدیگر پاسخگوی نیازهای کشور باشند. شفافیت و همکاری این دو بخش، کلید موفقیت در نظام سلامت است.
رضوی بر تعهد پزشکان به مراکز درمانی تاکید کرده و اظهار داشت: پزشک در مطب شخصی می تواند بطور مستقل مدیریت کند، اما زمانیکه با بیمارستان قرارداد می بندد، باید طبق ضوابط بیمارستان متعهد به خدمت باشد.
وی در انتها تصریح کرد: پزشک باید در خدمت نظام سلامت، بیمارستان یا مرکز درمانی باشد. مقابله با زیرمیزی علاوه بر تامین ایمنی بیمار، به سلامت و پایداری کاری پزشک نیز کمک می نماید. متاسفانه گاهی پزشکان به علت انگیزه های مالی تعداد زیادی بیمار را پذیرش کرده یا جراحی می کنند که این امر به فرسودگی آنها منجر می شود و سلامت خودشان را به خطر می اندازد.
توریسم سلامت و نقش رسانه ها
محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور، با تاکید بر هماهنگی و هم افزایی در حوزه سلامت، اظهار نمود: موفقیت وزارت بهداشت و دولت در اجرای برنامه های خود بطور مستقیم بر بهبود وضعیت سلامت کشور، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، تاثیر گذار است. اگر وزارت بهداشت بتواند برنامه های خودرا به درستی اجرا کند، سایر بخش های در رابطه با حوزه سلامت، همچون نظام پزشکی، نیز منتفع خواهند شد.
وی ضمن اشاره به ظرفیتهای توریسم سلامت بعنوان ابزاری برای درآمدزایی کشور، اضافه کرد: باید تلاش نماییم که منطق قدرت در حوزه سلامت برقرار شود، به این معنا که این حوزه بتواند در وضعیت اقتصادی کشور جایگاه قدرتمندی داشته و حقوق قانونی خودرا احقاق کند.
رئیس زاده همین طور بر نقش رسانه ها در معرفی ظرفیتهای حوزه سلامت تاکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه گاهی اوقات مطالبات مطرح شده از نظام سلامت، بر خدمات گسترده ای که در سطح کشور ارائه می شود، سایه می اندازد. درحالی که توانمندی های کشور در حوزه درمان، بخصوص در بعضی زمینه ها، بی نظیر است و باید به درستی معرفی و برجسته شوند.
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب