شاغلان غیررسمی 60 درصد اشتغال ایران را دارند
به گزارش کونفه، بررسی های مختلف نشان داده است که با عنایت به ساختار بی کیفیت مشاغل در ایران، اتکای یک سویه به نرخ بیکاری باعث گمراهی گسترده در فهم حقیقت می شود.
به گزارش کونفه به نقل از خبر آنلاین، بنا به تصریح گزارشی که بازوی نظارتی مجلس در صدمه شناسی آمارهای رسمی حوزه اشتغال انتشار یافته، توجه صرف به نرخ بیکاری بدون توجه به سایر شاخصهای بازار می تواند منجر به تحلیل اشتباه در بازار کار شود. بعنوان شاهدی از این مورد میتوان به وضعیت اشتغال کشور در دو سال ۹۸ و ۹۹ اشاره نمود.
بیشتر بخوانید:
فرمول جدید افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳/ تغییر حقوق کارگران به اندازه تورم درست است؟
جمعیت واقعی بیکاران ۲۰ میلیون نفر است/ فیاضی: نیمی از حقوق بگیران کشور زیر خط فقر قرار دارند
نتایج مطالعات و بررسی ها نشان داده است که شیوع بیماری کرونا سبب از بین رفتن خیلی از مشاغل طی فصول مختلف سال ۹۹ شده است و اوج تاثیرگذاری بیماری کرونا، در ارتباط با بهار ۹۹ و به کاهش یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از تعداد شاغلان است. با وجود کاهش چشم گیر تعداد شاغلات در فصول مختلف سال ۹۹، نرخ بیکاری این دوره، روند کاهشی داشته است.
بررسی عمیق تر نشان داده است که علت اصلی این عدم همسویی، ساختار و کیفیت اشتغال در ایران است. بررسی ها نشان داده است که در ساختار اشتغال ایران، شاغلان غیررسمی (۶۰ درصد اشتغال کشور) و افراد کارکن مستقل سهم بالایی (۳۶.۸ درصد) را دارند در حالیکه در ایالات متحده شاغلان مزد و حقوق بگیر، بخش عمده شاغلان آمریکا (حدود ۹۴ درصد) را می سازند.
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب