نرسیدن فیبر کافی به بدن چه بلایی سر انسان می آورد؟
به گزارش کونفه، بهداشت نیوز نوشت: فیبر غذایی نوعی کربوهیدرات است که در بدن انسان ها دربرابر هضم و جذب مقاومت می کند و در انواع میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، لوبیا، انواع حبوبات، مغزها و دانه ها یافت می شود.
فیبر معمولاً در گروه مواد مغذی محبوب قرار نمی گیرد، اما یکی از بهترین مواد مغذی برای ارتقای سلامت بدن انسان ها به حساب می آید. فیبر غذایی نوعی کربوهیدرات است که در بدن انسان ها نسبت به هضم و جذب مقاومت می کند و در انواع میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، لوبیا، انواع حبوبات، مغزها و دانه ها یافت می شود.
وجود مقادیر زیاد فیبر در رژیم غذایی، خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی ـ عروقی، سرطان ها، دیابت نوع ۲ و چاقی را می کاهد. اما اگر به صورت منظم و به اندازه کافی فیبر دیافت نکنیم، چه اتفاقی برای بدن می افتد؟
۱. خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی ـ- عروقی بیشتر می شود
بیماری های قلبی ـ عروقی بعنوان علت اصلی مرگ ومیر بزرگسالان در برخی از کشورهای جهان شناخته می شود. با این وجود، دانشمندان موفق شده اند گروهی از عوامل تغذیه ای و عوامل در ارتباط با سبک زندگی را شناسایی کنند که از مبتلا شدن به بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. جالب تر اینست که رژیم غذایی سرشار از فیبر در صدر این لیست مهم قرار می گیرد. اما کسانی که فیبرهای غذایی را جدی نمی گیرند و مقادیر مطلوبی از فیبر را به رژیم غذایی اضافه نمی کنند، به وضوح خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی ـ عروقی را هم بیشتر می کنند.
۲. شاید عمر طولانی نداشته باشید
یکی دیگر از مزیت های بزرگ افزایش فیبر در رژیم غذایی، اینست که می تواند طول عمر شما را بیشتر کند، حتی در بین کسانی که به بیماری های قلبی ـ عروقی مبتلا نیستند. برپایه تحقیقات علمی وسیع، افرادی که بیشتر فیبر دریافت می کنند (در مقایسه با افرادی که فیبر کافی مصرف نمی کنند)، خطر مرگ ومیر بر اثر عوامل مختلف را کم می کنند. نکته جالب تر اینست که افزودن ۱۰ گرم فیبر غذایی به برنامه غذایی روزانه می تواند خطر مرگ های زودهنگام را تا ۱۰ درصد کم کند.
۳. التهاب در بدن را افزایش می دهید
التهاب مزمن یکی از عوامل خطر اصلی برای چندین مورد از بیماری های مختلف است، مانند بیماری های قلبی ـ عروقی، دیابت نوع ۲ و سرطان ها. رژیم غذایی و عوامل سبک زندگی مانند استرس، سیگار کشیدن و عدم دریافت فیبر کافی می توانند التهاب را بالا برند و احتمال مبتلا شدن به بیماری های التهابی را هم بیشتر کنند. محققان هنوز در حال تحقیقات بیشتر برای درک فواید فیبر هستند، اما تا به امروز هم می دانیم که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مانند غلات سبوس دار با کاهش نشانگرهای التهاب مرتبط می باشد.
۴. سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود
مطالعات نشان داده اند که فیبر غذایی می تواند با التهابات داخلی بدن مبارزه کند و این کار را از راه سوخت رسانی به باکتری های مفید روده و تقویت سیستم ایمنی در رابطه با دستگاه گوارش انجام می دهد. تقویت سیستم ایمنی در رابطه با روده ها برای تقویت سیستم ایمنی کلی بدن و همینطور مبارزه با عفونت ها ضروری می باشد. بنابراین هم اگر مصرف خوراکی های حاوی پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک یا کفیر را با مصرف خوراکی های سرشار از فیبر مانند گندم، گردو، موز، حبوبات و... همراه کنید، باکتری های مفید روده بهتر تغذیه می شوند و سلامت شما هم در وضعیت بهتری حفظ خواهد شد.
۵. کاهش وزن برای شما سخت تر خواهد شد
کاهش وزن و پیشگیری از افزایش وزن به صورت کلی کار سختی است، اما عدم دریافت فیبر کافی مستقیما این کار را سخت تر از قبل خواهد نمود. دلیلش هم اینست که فیبرهای غذایی به شکل گیری احساس سیری و رضایتمندی بعد از غذا خوردن کمک می کنند. علاوه بر این، فیبرهای غذایی مستقیما سرعت هضم و جذب مواد غذایی را کم می کنند و درنتیجه احساس سیری طولانی تر به وجود می آورند. مزیت دیگر فیبرها به متعادل سازی قند خون و پاسخ انسولین برمی گردد که درنهایت اشتها را تثبیت می سازد و میزان چربی سوزی را نسبت به ذخیره سازی چربی بالا می برد. بیشتر بخوانید: تفاوت اصلی آلرژی بهاری با کرونا چیست؟
۳۵۲۳۶
منبع: kunefe.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب