محققان پی بردند؛
تركیب موجود در چغندر به درمان آلزایمر كمك می نماید
كونفه: مطالعه جدید نشان داده است كه تركیب موجود در چغندر كه عامل رنگ قرمز آن است می تواند به درمان آلزایمر كمك نماید.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، این یافته ها می تواند منجر به تولید داروهای جدیدی برای درمان بیماری آلزایمر شود.
تحقیق نشان داده است تركیب موجود در عصاره چغندر موسوم به "بتانین" می تواند به كاهش روند تجمع پروتئین های نامناسب در مغز، فرآیندی كه با بیماری آلزایمر مرتبط می باشد، كمك نماید.
لی جون مینگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فلوریدا جنوبی، در این باره می گوید: «داده های ما مبین این مطلب است كه بتانین می تواند بعنوان یك عامل بازدارنده در بعضی واكنش های شیمیایی در مغز كه در روند پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل هستند، امیدبخش باشند.»
بتا-آمیلوئید یك قطعه چسبنده پروتئین یا پپتید است كه در مغز تجمع یافته و باعث اختلال در ارتباط بین سلول های مغزی موسوم به نورون ها می گردد.
آسیب بیشتر زمانی روی می دهد كه بتا-آمیلوئید خودش را به فلزاتی نظیر آهن یا مس می چسباند.
این فلزات می توانند باعث شوند پپتیدهای بتا-آمیلوئید اشتباه كرده و به یكدیگر بپیوندند و توده های را تولید كنند كه باعث التهاب و اكسایش در نورون های مجاور شده و در نهایت آنها را نابود می كنند.
بتانین همینطور در تولید رنگ های صنعتی هم استفاده می شوند چراكه به آسانی به فلزات می پیوندد.
تیم تحقیق پتانسیل بتانین را در توقف تاثیرات مس بر بتا-آمیلوئید و در نتیجه پیشگیری از اشتباه این پپتیدها و اكسایش نورون ها بررسی كردند.
زمانیكه بتانین به تركیب بتا-آمیلوئید پیوندیافته با مس افزوده شد، محققان متوجه شدند اكسایش تا ۹۰ درصد كاهش پیدا كرد كه می تواند مبین توقف اشتباه كردن پپتیدها باشد.
به گفته محققان، بتانین باعث توقف كامل به اشتباه افتادن نمی گردد، اما باعث كاهش اكسایش می شود؛ اكسایش كمتر به معنای كُندشدن روند تجمع پپتیدهای بتا-آمیلوئید است، فرایندی كه علت نهایی آلزایمر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب