در گفت وگو با كونفه تشریح شد
نیاز ۹ همتی اجرای برنامه شیر مدرسه
کونفه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره ی آخرین وضعیت برنامه توزیع شیر مدارس امسال و جایگاه این برنامه در برنامه هفتم توسعه توضیحاتی ارائه داد.
دکتر احمد اسماعیل زاده در گفتگو با ایسنا، درباره توزیع شیر در مدارس دولتی اظهار نمود: دولت سیزدهم، برنامه توزیع شیر در مدارس دولتی را عملیاتی کرد. باآنکه اعتباری برای توزیع شیر مدارس در بودجه دولت لحاظ نشد اما بنا به دستور رئیس جمهور وقت، مبلغی برای توزیع شیر در مدارس درنظر گرفتند. بعد از تخصیص اعتبار، دانش آموزان ابتدایی مدارس دولتی دو نوبت در هفته شیر دریافت می کردند.
اثربخشی خوب؛ نتیجه ارزیابی برنامه توزیع شیر مدارس وی با اشاره به اینکه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برنامه توزیع شیر در مدارس را ارزیابی کرده است، اضافه کرد: ارزشیابی ها مبین اینست که توزیع شیر مدارس، اثربخشی خوبی دارد و خیلی از دانش آموزان شیر توزیع شده را مصرف می کنند. به صورت کلی میتوان اظهار داشت که فرهنگ سازی خوبی به واسطه توزیع شیر مدارس شکل گرفته است. نتایج ارزیابی های انجام شده را در اختیار متولی اصلی جذب بودجه توزیع شیر مدارس یعنی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی قرار داده ایم تا اعتبار مورد نیاز توزیع شیر مدارس را از سازمان برنامه و بودجه دریافت نماییم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: بعد از آنکه نتایج ارزیابی توزیع شیر را در اختیار دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی قرار دادیم، «وزارت آموزش و پرورش»، «دفتر بهبود تغذیه» و «دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی» مبحث جذب اعتبار برای توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جاری را پیگیری کردند. خوشبختانه، سکان هدایت دولت چهاردهم در اختیار یک پزشک است و مبحث توزیع شیر در مدارس ابتدایی را به شخصه پیگیری می کند.
تکلیف برنامه هفتم توسعه برای برنامه شیر مدرسه اسماعیل زاده با اشاره به اینکه توزیع شیر مجانی در مدارس در برنامه هفتم توسعه هم مورد تاکید قرار گرفته، تصریح کرد: با عنایت به گنجاندن برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم و همینطور دیدگاه رئیس جمهور بر مبنای توزیع این ماده غذایی در مدارس، بسیار امیدوار بودیم که برنامه توزیع شیر مدارس از آغاز مهر ماه سالجاری اجرا شود اما بودجه ای برای این مورد امسال دیده نشده بود.
وی در رابطه با نامه ای خطاب به ریاست سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و وزیر بهداشت در نامه ای خطاب به رئیس جمهور، مبحث تأمین اعتبار برای اجرای شیر مدارس در سال ۱۴۰۳ را درخواست نمودند. همینطور رئیس جمهور هم نامه ای را خطاب به ریاست سازمان برنامه و بودجه نوشته اند و در این نامه آمده است که بیشترین میزان مساعدت شکل گیرد. پس از نامه رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه، مقداری بودجه به منظور اجرای شیر مدارس به وزارت آموزش و پرورش تخصیص یافته است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در رابطه با بودجه تخصیص یافته توضیح داد: بودجه تخصیص یافته، پاسخگوی اجرای طرح توزیع شیر مدارس در سرتاسر کشور نیست؛ به همین دلیل، وزارت خانه های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «آموزش و پرورش» تأمین تمام منابع مورد نیاز توزیع سراسری شیر در مدارس را پیگیری می کنند. امیدورم که منابع مورد نیاز توزیع شیر مدارس تامین گردد تا این طرح در ماه های باقیمانده از سال تحصیلی جاری اجرا شود.
نیاز ۹ همتی اجرای برنامه شیر مدرسه اسماعیل زاده با اشاره به اینکه اجرای طرح توزیع شیر مدارس به ۹ هزار میلیارد تومان (۹ همت) اعتبار نیاز دارد، اظهار داشت: بنابر اظهار مسؤلان وزارت آموزش و پرورش، مبلغ ۱.۵ همت برای توزیع شیر مدارس تخصیص یافته، این در شرایطی است که اجرای کامل طرح به ۹ همت اعتبار نیاز دارد. قطعا، منابع دولت محدود است و به هیمن دلیل برنامه ها را اولویت بندی می کند. وزارت خانه های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «آموزش و پرورش» مبحث تأمین اعتبار توزیع شیر مدارس را پیگیری می کنند تا اعتبار کامل این برنامه تخصیص یابد.
وی با اشاره به اینکه برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم توسعه آمده، اظهار داشت: با توجه به لحاظ کردن برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم توسعه، نسبت به اجرای این برنامه از آغاز سال تحصیلی آینده بسیار خوشبین هستیم. با عنایت به این که دولت چهاردهم، شعار «اجرای برنامه توسعه هفتم» را سرلوحه خود قرار داده نسبت به اجرای برنامه توزیع شیر مدارس از آغاز مهر ماه سال آینده بسیار خوش بین هستیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب