معاون بهداشت وزارت بهداشت مطرح كرد؛

واكنش به مرگ و میرهای منتسب به آلودگی هوا

واكنش به مرگ و میرهای منتسب به آلودگی هوا

كونفه: معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار داشت: صنایع بزرگ در كشور باید بعنوان یك اصل اساسی، پیوست سلامت را رعایت نمایند.



به گزارش كونفه به نقل از مهر، علیرضا رئیسی، درباب آلودگی هوا و راهكارهای مقابله با این معضل گفت: هم اكنون، تمام كشورها و سازمان جهانی بهداشت به سوژه آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامتی انسان بطور ویژه توجه كرده اند. حدودا دو ماه قبل باز در یك همایش بین المللی در ژنو، به سوژه آلودگی هوا و تاثیرات مخرب آن بر سلامتی انسان و بیماری ها و مرگ های منتسب به آلودگی هوا اشاره و تاكید گردید. بدین سبب آلودگی هوا، معضلی است كه تمام دنیا با آن مواجه می باشد.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات جدید، ثابت شده كه آلودگی هوا ارتباط مستقیمی با بیماری های غیر واگیر به خصوص سرطان ها دارد. سرطان های ریه، دستگاه گوارش، خون و پوست ارتباط زیادی با هوای آلوده دارند.
رئیسی درباب مرگ و میرهای منتسب به آلودگی هوا، عنوان كرد: به طوركلی، ۸۴ درصد مرگ و میرهای كشور به سبب بیماری های غیر واگیر است كه آلودگی هوا باز یكی از موارد بسیار مهم فاكتور خطر بیماری های غیر واگیر شمرده می شود، بدین سبب آلودگی هوا در سلامتی مردم تاثیر بسیاری دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینكه در فصل سرد سال و با شروع بارندگی، خصوصاً در كلانشهرها با پدیده ایستایی جریان هوا و آلودگی مواجه می شویم، اشاره كرد: با عنایت به این موضوع، باید به دنبال راهكارهای كاهش لطمه بود. نخستین راهكاری كه به نظر می آید، این است كه صنایع بزرگ در كشور باید بعنوان یك اصل اساسی، پیوست سلامت را رعایت نمایند.
رئیسی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه بر ضرورت پیوست سلامت در راه اندازی صنایع تاكید گردیده است. این مساله در سطح دانشگاه های علوم پزشكی در هر استانی فرآیند مشخصی دارد تا هر صنعتی بر طبق دستورالعملی كه ابلاغ گردیده، قبل از طریق اندازی صنعت، ملاحظات سلامتی آن حوزه را رعایت كند. بر طبق نوع صنعت، فاكتورهایی كه در حوزه سلامت باید رعایت شود، در قانون مشخص شده است. همین طور بر طبق قانون، صنایعی كه اخیرا در حال راه اندازی هستند، ملزم به داشتن پیوست سلامت اند، اما صنایعی كه در گذشته راه اندازی شده و شروع به كار كرده اند باز مصون از نظارت های حوزه وزارت بهداشت و محیط زیست نیستند و باید بر طبق مقررات پیوست سلامت، عمل كنند. هشدارهایی كه دستگاه های مسئول سلامتی جامعه به صنایع نمایش می دهند، لازم الاجرا است.

وی افزود: انتظار وزارت بهداشت از صنایع این است كه وقتی می خواهند صنعتی را احداث كنند، به آن میزان از سلامتی كه قبلا وجود داشته، لطمه وارد نكنند و همان وضعیت را حفظ نموده و درعین حال در جهت افزایش كیفیت زندگی مردم گام بردارند. قرار نیست كه با بهبود یك بخش، بخش دیگر لطمه ببیند. هم اكنون، صنایع عظیم نفت و گاز در جنوب كشور باز یكی از معضلات كشور بوده و موارد متعددی درباب خطر آلاینده های این صنایع گزارش شده است. پس صنایع باید بر طبق پیوست سلامت و گزارش های واصله، اشكالات موجود را سریع تر برطرف كنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: حدودا بیشتر استان های كشور با پدیده آلودگی هوا مواجهند و این امر در استان های جنوبی و جنوب شرقی كشور به صورت گرد و غبار بروز پیدا می كند.
وی بیان كرد: معمولا زمانی كه آلودگی هوا رخ می دهد، در حوزه بهداشت سفارش هایی شده، تیم درمان در حال آماده باش بوده و مردم باز برخی نكات و اصول بهداشتی را رعایت می كنند. اما پیش از اینها، باید به دنبال چاره ای بود كه هوا آلوده نشود و فرصت خودنمایی آلاینده های هوا كاهش پیدا كند.
رئیسی عنوان كرد: اصلاح كیفیت خودروها و سوخت، تقویت سیستم حمل و نقل عمومی و افزایش فرهنگ صحیح ترافیك و رانندگی در كاهش آلودگی هوا موثر است. اما چنانچه بخواهیم این مساله را به صورت ریشه ای مرتفع نماییم، خصوصاً در كلانشهرها كه آلودگی ها ناشی از حجم خودرو در خیابان ها و سوخت های فسیلی است، علاوه بر تجدید كیفیت خودرو و سوخت، باید به سوژه حمل و نقل عمومی در سطح شهر باز توجه گردد.

وی درباب وظایف و اقدامات وزارت بهداشت در حوزه آلودگی هوا، اشاره كرد: وزارت بهداشت در گام اول وظیفه آگاهی و اطلاع رسانی را برعهده دارد. همین طور هر ساله وضعیت سلامتی مردم، میزان بیماری های منتسب به آلودگی هوا و میزان مرگ و میر ناشی از آن و هزینه های مترتب بر این بیماری ها را رصد و پایش می كند.

رئیسی تصریح كرد: در این راستا، رشته تحصیلات تكمیلی مبارزه با آلودگی هوا كه تركیبی از دانش رشته هایی مانند محیط زیست، بهداشت محیط حرفه ای و مهندسی هوا است، در حال تدوین بوده و می تواند راهكاری درجهت تقویت پشتوانه علمی این حوزه محسوب شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینكه بهترین راه مقابله با آلودگی هوا، جلوگیری از وقوع آن است، اشاره كرد: پیشگیری میسر نمی گردد، مگر اینكه دستگاه های ذیربط همچون صنایع، محیط زیست، وزارت بهداشت، شهرداری ها و تمامی دستگاه ها كه به صورتی با زندگی شهروندی و سلامت مرتبط هستند، با یكدیگر همكاری كنند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا در كلانشهرها در مقایسه با سال گذشته، اندكی كاهش پیدا كرده است، اما راضی كننده نیست و لازم است، سازمان های مختلفی كه در امتداد كاهش این معضل متعهد شده اند، به تعهدات خود عمل كنند. البته نقش سازمان های مردم نهاد و كمپین ها در جهت سلامتی حساس سازی جهت اجرای این تعهدات، بسیار مهم و كلیدی است.

1397/11/07
08:01:54
5.0 / 5
4959
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
کونفه