محققان هشدار می دهند؛
مضرات غذاهای كنسرو شده بر سیستم گوارش
به گزارش كونفه تیمی از محققان دریافتند غذاهای كنسروشده حاوی اكسید روی هستند كه می تواند به دستگاه گوارش صدمه زد.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه بینگامتون نیویورك نشان داد كه نانوذرات اكسیدروی موجود در پوشش برخی كالاهای كنسروشده كه معمولاً برای خواص ضدمیكروبی و جلوگیری از تغییررنگ مواد خوراكی تولیدكننده سولفور مناسب می باشد، تأثیر منفی بر عملكرد دستگاه گوارش انسان دارد. «گرتخن مالر»، استادیار دانشگاه، در این باره می گوید: «ما دریافتیم نانوذرات اكسیدروی موجود در غذاهای كنسروشده می تواند باعث تغییر در شیوه جذب مواد مغذی توسط روده یا تجلی پروتئین و ژن سلول روده شود.» محققان دریافتند غذاهای كنسروشده ۱۰۰ برابر میزان مجاز مصرف روزانه زینك (روی)، حاوی این ماده هستند. به قول محققان، اكسید روی باعث از بین رفتن سطح سلول های جاذب روده شده و در نتیجه جذب مواد مغذی كاسته می شود. محققان می گویند برخی نانوذرات باعث سیگنال دهی التهاب شده كه در نتیجه می تواند نفوذپذیری مدل روده را افزایش دهد. همینطور این وضعیت باعث می شود تركیباتی كه اجازه ورود به جریان خون ندارند، وارد خون می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب