نمره وزارت بهداشت به اغذیه فروشان خیابان ۳۰ تیر

نمره وزارت بهداشت به اغذیه فروشان خیابان ۳۰ تیر

به گزارش كونفه ایسنا نوشت: رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماكن عمومی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با آگهی نسبت سلامت غذاهای عرضه شده در كیوسك ها و ماشین هایی كه بدون مجوز وزارت بهداشت مبادرت به عرضه غذا می كنند، اظهار داشت: اغذیه فروشی های خیابان سی تیر مثال خوبی از ساماندهی اغذیه فروشان كیوسكی و ماشینی است كه در بازرسی ها نیز نمره قابل قبولی ستاندن كرده اند.


مهندس سیدرضا غلامی در گفت وگویی، با اشاره به فعالیت شش هزار نیرو در حوزه بازرسی اماكن عرضه غذا، استخرها و واحدهای صنفی در سطح كشور اظهار داشت: این تعداد نیرو در ساعات اداری مشغول فعالیت هستند؛ البته در فصل تابستان با عنایت به گرمای هوا، افزایش قابلیت فساد پذیری محصولات غذایی و... با دستور ویژه ای این بازرسی ها از مكان هایی مانند آبمیوه فروشی ها، بستنی فروشی ها، استخرها، تفرجگاه ها به ویژه در اماكن مسافرخیز مانند هتل ها و اماكن بین راهی با قوت بیشتری در جریان است. وی با اشاره به اینكه در ایام تعطیل نیز ۳هزار نفر از نیروها در دو شیفت به بازرسی های خود ادامه می دهند، اضافه كرد: در دستورالعمل تا ساعت ۲۰ این بازدیدها صورت می گیرد. بعد از این ساعت، به تناسب وضعیت گردشگری و مسافرپذیری محل، مركز بهداشتی و دانشگاه علوم پزشكی منطقه مذكور می تواند برای افزایش ساعت بازدیدها نظر دهد. رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماكن عمومی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت افزود: البته بازرسی ها در بعضی نقاط مانند اطراف حرم امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه (س) و مناطق ساحلی به صورت ۲۴ساعته و با سه شیفت كاری در گردش صورت می گیرد. وی عمده تخلفات صورت گرفته از طرف واحدهای صنفی را در فصل تابستان نگهداری نامناسب مواد غذایی دانست و اظهار نمود: عدم رعایت بهداشت فردی در تهیه محصولاتی كه با دخالت مستقیم انسان تهیه می شود، از دیگر مواردی است كه ایجاد مشكل می كند. در همین زمینه یكی از دغدغه های بازرسین ما تهیه بستنی سنتی بود كه خوشبختانه طی سال های اخیر آلودگی آن به زیر ۲۰ درصد كاهش پیدا كرده است. این اتفاق از آن جهت رخ داد كه بازرسی بموقع همراه با همكاری واحدهای صنفی به خوبی صورت گرفت. وی با تشویق مردم به عدم خرید تنقلات از دستفروشان اشاره كرد: خرید برخی خوراكی ها از دستفروشان می تواند تهدیدی برای سلامت مردم باشد. بعنوان مثال لواشك های سنتی از آن جهت كه مراحل تهیه آن توسط دخالت مستقیم انسان صورت گرفته است و همین طور در محیط های باز تهیه شده اند می توانند دارای آلودگی شیمیایی و میكروبی باشند؛ بدین جهت سفارش می نماییم تمام اقلام خوراكی را به صورت بسته بندی شده خریداری كنند. غلامی با اشاره به ماشین هایی كه در نقاط پر تردد سطح شهر مبادرت به عرضه غذا می كنند، اظهار داشت: این افراد به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیستند؛ چونكه بعضی از حداقل های بهداشتی را رعایت نمی كنند، اما وزارت بهداشت تنها می تواند تذكراتی به آنها دهد و هیچ گونه قدرت اجرایی در این زمینه در جهت جمع آوری و ساماندهی این افراد ندارد و تمام اختیارات با شهرداری ها و دهیاری ها است. وی افزود: گاهی اوقات تیم های مشتركی میان شهرداری و وزارت بهداشت برای برخوردهای ضربتی تشكیل می شود، اما این برخوردها آنچنان كارآمد نیستند. بهترین راه ساماندهی این افراد و اختصاص محلی به آنها است تا با رعایت نكات بهداشتی هم سلامت مردم به خطر نیفتد و هم این افراد از كار بی كار نشوند. اغذیه فروشان خیابان سی تیر مثال خوبی از ساماندهی اغذیه فروشان كیوسكی و ماشینی است كه در بازرسی ها نیز نمره قابل قبولی ستاندن كرده اند. غلامی درانتها درباب نظارت بر استخرها و اماكن تفریحاتی آبی اظهار داشت: خط قرمز ما در این مراكز آب است. البته مردم باید توجه نمایند كه در استخرها قسمتی از پاكیزگی با رعایت بهداشت فردی میسر می شود بدین جهت بهتر است پیش از ورود به آب استخر حتما بدن خودرا تمیز كرده و اگر بیماری عفونی یا قارچی دارند از رفتن به استخر اجتناب كنند. اگر مردم خود بعنوان یك بازرس برای حفظ سلامتشان اقدام نمایند، اساسا بهبود اوضاع بهداشت محیط با روند بهتری پیشرفت می كند. 2323


منبع:

1398/05/29
14:56:55
5.0 / 5
4297
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
کونفه