یک عامل افزایش موارد سرطان روده در جوانان آمریکایی

یک عامل افزایش موارد سرطان روده در جوانان آمریکایی

متخصصان در مرکز سرطان دانشگاه فلوریدای جنوبی به ارتباط احتمالی بین رژیم غذایی غربی که عمدتا از موادغذایی فوق فرآوری و روغن های ناسالم تشکیل می شود با التهاب مزمن که رشد تومورهای سرطانی را تحریک می کند، پی برده اند.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، دکتر «تیموتی یتمن»، نویسنده این مطالعه و استاد جراحی دانشکده پزشکی مورسانی دانشگاه فلوریدای جنوبی، می گوید: کاملا مشخص است که بیماران با رژیم های غذایی ناسالم، التهاب بیشتری در بدنشان دارند. حالا اثر این التهاب را بر تومورهای روده نیز مشاهده می نماییم. سرطان مانند یک زخم مزمن است که بهبود نمی یابد؛ اگر بدن شما هر روز از غذاهای فوق فراوری شده تغذیه کند، به سبب ایجاد التهاب، قدرت سیستم ایمنی کاهش پیدا می کند و توانایی آن برای بهبود این زخم کم می شود که در نهایت به رشد سرطان کمک می نماید.
یتمن اصرار کرد که این مطالعه نیاز فوری به بازبینی در ترکیبات رژیم غذایی غربی را نشان می دهد؛ رژیمی که بطور معمول حاوی قند افزودنی فراوان، چربی های اشباع شده، غذاهای فوق فراوری شده، مواد شیمیایی و روغن های دانه ای التهاب زاست.
بگفته یتمن، سیستم ایمنی انسان، اگر در وضعیت مناسب باشد، برای تاثیرگذاری بر ریزمحیط تومور، ارتقای سلامتی و بهبودی توانایی فوق العاده ای دارد. اما در صورتیکه لیپیدهای التهابی موجود در غذاهای فرآوری شده آنرا سرکوب کنند، این ظرفیت از بین می رود.
بنابر گزارش ایندیپندنت، میزان مبتلاشدن به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در انگلیس از اواسط دهه ۱۹۹۰ تا حالا حدود ۵۰ درصد بالا رفته است و باتوجه به روندی مشابه در ایالات متحده، تلاش ها برای شناسایی علت این افزایش شدت گرفته است.
هرچند شناسایی تنها یک عامل مستقیم برای این مسئله ممکن نیست اما متخصصان به نوع خاصی از مواد غذایی که ممکنست مشکل ساز باشند، اشاره کرده اند.
ولز آنلاین به نقل از کارشناسان سلامت می نویسد که ممکنست برخی روغن های پخت وپز افزایش این بیماری در بین جوانان آمریکایی را شدت بخشیده باشند. برای اینکه قبل تر مشخص شده که مصرف مقدار زیاد روغن های دانه ای مانند آفتابگردان، کانولا، ذرت و هسته انگور با التهاب در بدن مرتبط می باشد.
حالا پیشنهاد می شود مردم این روغن ها را با روغن های غنی از اسیدهای چرب امگا۳ مانند روغن زیتون و روغن آووکادو، جایگزین کنند.
موسسه سلامت قلب دانشگاه فلوریدای جنوبی در مطالعات پیشین، نشان داده بود که رژیم غذایی نامتعادل نه فقط بر سرطان روده تاثیر می گذارد، بلکه در بروز بیماریهای دیگر مانند آلزایمر، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی نیز نقش دارد.
«گانش هالده»، استادیار در دانشکده پزشکی مورسانی نیز اضافه کرد: بدن ما طراحی شده است که التهاب را بوسیله ترکیبات چربی زیست فعال که از چربی های سالم مانند آووکادو تامین می شوند، برطرف کند.
او توضیح می دهد که چربی های زیست فعال مولکول های بسیار کوچکی هستند که از غذایی که می خوریم مشتق می شوند و اگر این مولکول ها از محصولات غذایی فراوری شده بیایند، مستقیما تعادل سیستم ایمنی را به هم می زنند و التهاب مزمن را تشدید می کنند.
هرچند تشخیص این مولکول ها دشوار است، هالده با بهره گیری از یک تکنیک تحلیلی حساس توانست در نمونه تومور ۱۶۲ بیمار در بیمارستان عمومی تمپا، مقادیر کمی از لیپیدها را شناسایی کند. تیم پژوهشی داخل این تومورها تعداد زیادی از مولکول های تحریک کننده التهاب را مشاهده نمودند. در این نمونه ها، کمبود مولکول هایی که به رفع التهاب و بهبود کمک می کنند، مشهود بود.
بر اساس گزارش دانشگاه فلوریدای جنوبی، پزشکی مبتنی بر حل التهاب (resolution medicine) بر معکوس کردن روند التهاب تمرکز دارد و با بهره گیری از غذاهای سالم و غیرفراوری شده سرشار از اسیدهای چرب امگا۳، همراه با خواب متعادل و ورزش، در تلاش است سازوکارهای داخلی بدن برای بهبود را بازسازی کنند.
دکتر یتمن این رویکرد را دارای ظرفیتی تحول آفرین در درمان سرطان می داند که از درمان های دارویی به طرف بهره برداری از فرایندهای طبیعی بدن حرکت می کند که گامی حیاتی برای مقابله با التهاب مزمن و پیش گیری از بیماریها پیش از شروع آنهاست.


 

1403/09/24
21:38:28
5.0 / 5
59
تگهای خبر: آنلاین , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
کونفه