مسافران ورودی از چین از نظر علایم مبتلا شدن به كرونا كنترل می شوند

مسافران ورودی از چین از نظر علایم مبتلا شدن به كرونا كنترل می شوند

به گزارش كونفه رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از كنترل مسافران ورودی از چین در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از نظر علایم مبتلا شدن به گونه جدید ویروس كرونا اطلاع داد.


به گزارش كونفه به نقل از خبر آنلاین به نقل از وزارت بهداشت، محمد مهدی گویا درباره گونه جدید ویروس كرونا بیان نمود: سومین گونه خطرناك ویروس كرونا هم اكنون در كشور چین مطرح و موارد اولیه آن مشاهده شده است. این گونه جدید با عنوان ویروس كرونا ۲۰۱۹ نام گذاری شده است. تابحال این ویروس در بیشتر از ۵۰۰ نفر در چین مشاهده و در ۹ نفر منجر به مرگ شده است. كرونا ویروس انواع مختلفی دارد كه سه گونه از آن بعنوان گونه های خطرناك شناخته شده اند.

وی افزود: هم اكنون مسافرانی كه از چین وارد ایران می شوند، در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از نظر علایم مبتلا شدن به ویروس كرونا بررسی می شوند. اگر علائمی از بیماری مشاهده شود، اقدامات لازم برای مراقبت از این افراد انجام می شود. اگر كسی در چین آلوده به این بیماری شده باشد، فقط می تواند از راه هواپیما به ایران برسد و تنها جایی كه مسافر از چین وارد می شود، فرودگاه بین المللیامام خمینی (ره) است.


عمده ویروس كرونا در ووهان مشاهده شده است

گویا اظهار نمود: در تشخیص و گزارش دهی بیماری به سازمان جهانی بهداشت تاخیر وجود داشته است. این بیماری عموما مربوط به شهرستان ووهان در چین بوده و البته در چند شهر دیگر مثل پكن هم دیده شده است. آنچه قدری سبب نگرانی شده، اتفاقاتی مانند گزارش ۲۰۰ مورد جدید این بیماری ظرف یك روز (روز گذشته) در كشور چین است.

احتمال ابتلای هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین

رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: هنوز ابهامات فراوانی درباره این بیماری مطرح است و تخمین زده می شود كه بین هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین به این گونه جدید ویروس كرونا مبتلا باشند.

وی افزود: تابحال موارد معدودی از این بیماری از كشور چین عبور كرده و گزارش شده است. یك مورد در تایلند، یك مورد در ژاپن، یك مورد در كره جنوبی و یك مورد در آمریكا گزارش شده كه همه این موارد به دلیل سفر از شهر ووهان چین انتقال پیدا كرده است.

راه انتقال گونه جدید كرونا مشخص نیست

گویا بیان نمود: هنوز اطلاعات درباره این بیماری كامل نیست و راه انتقال آن هم به صورت قطعی مشخص نشده است. آنچه تابحال مشخص شده این است كه اغلب افراد مبتلا به این ویروس، به یك بازار فروش محصولات دریایی مراجعه نموده اند، اما مشخص شده كه حتی این ویروس می تواند از راه قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.

وی افزود: حدس زده می شود كه امكان دارد این بیماری از راه تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این حوزه حاصل نشده است.
رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت هنوز این مورد را بعنوان یك واقعه اضطراری با اهمیت بین المللی اعلام نكرده و در جلسه ای كه دیشب برگزار شده بود، سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه نرسید و امكان دارد كه در جلسه امشب به این نتیجه برسند و اعلام كنند كه این اتفاق یك واقعه اضطراری بهداشتی با اهمیت بین المللی است.

علائم بعد از ۷ روز ظاهر می شود

گویا اظهار نمود: دوره نهفتگی این بیماری به صورت متوسط حدود ۷ روز است و علایم بیماری بعد از گذشت این بازه زمانی در بدن شخص مبتلا ظاهر می شود. علایم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی گرفتار علایم گوارشی مثل تهوع و اسهال می شوند. آنچه سبب نگرانی می شود این است كه فرد گرفتار ذات الریه شود.

وی ادامه داد: اغلب موارد این بیماری خیلی شدید نبوده، اما تابحال در ۹ نفر منجر به مرگ شده است. البته عمده این ۹ نفر یا بیماری زمینه ای داشته اند یا سن آنها بالا بوده است.


روش تشخیص ویروس كرونا ۲۰۱۹

رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: روش تشخیص این بیماری مشخص شده و آلمانی ها كیت تشخیص این بیماری را تهیه كرده اند. در ایران هم اقدام كردیم تا كیت تشخیصی را تهیه نماییم و آزمایشگاه مرجع سلامت از هر نظر برای شناسایی ویروس كرونا ۲۰۱۹ مجهز است.

گونه ۲۰۰۳ كرونا عامل سارس بود

وی درباره گونه های قدیمی این ویروس هم بیان نمود: در سال ۲۰۰۳ میلادی، نوعی از ویروس كرونا در چین شناسایی شد كه عامل ایجاد كننده بیماری سارس بود و در آن سال، ظرف مدت كوتاهی در ۲۷ كشور دنیا گسترش پیدا كرد و تبدیل به یك وضعیت اضطراری بهداشتی با اهمیت بین المللی تبدیل گشته بود. این ویروس در آن سال به سرعت و ظرف ۱۰ هفته كنترل شد.

رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: حدود ۷ سال پیش، گونه جدیدی از ویروس كرونا (كرونا ویروس مرس) پیدا شد كه این گونه جدید در كشورهای خاورمیانه مثل عربستان، امارات متحده عربی، عمان و قطر منجر به ایجاد بیماری شده بود. البته در آن سال، مواردی از این ویروس در تعداد دیگری از كشورها مثل ایران هم شناسایی شده و برنامه مراقبتی آن هم تهیه شد. هم اكنون این گونه ویروس در كشورهایی مثل عربستان، عمان، امارات متحده عربی و قطر هم فعال است. منبع این نوع از ویروس كرونا (كرونا ویروس مرس) كه ۷ سال پیش شناسایی شد، انواع شترها هستند و بیماری ابتدا از شتر به انسان منتقل می شود و نخستین افراد مبتلا كسانی بودند كه از شتر نگهداری می كردند. سپس این بیماری از انسان به انسان هم منتقل شد و موارد گوناگونی از این عفونت كه تابحال ۲ هزار مورد آن در دنیا گزارش شده و عمده آنها در عربستان اتفاق افتاده در افرادی رخ داده كه با بیمار مبتلا در تماس بودند و حتی پزشكان و پرستارانی كه از این بیماران مراقبت می كردند هم مبتلا شده بودند. ۲۳۵۲۳۵

1398/11/04
22:27:29
5.0 / 5
4308
تگهای خبر: آب , آنلاین , بازار , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کونفه