خودسرانه مکمل نخورید
کونفه: به گزارش کونفه، داده های پزشکی نشان داده است مصرف خودسرانه و هم زمان برخی مکمل ها می تواند صدمه های بالقوه ای بهمراه داشته باشد.
به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، مصرف مکمل هایی که به تقویت بدن و حفظ سلامتی کمک می کنند بسیار رایج شده اما متخصصان اخطار می دهند که مصرف زیاد چیزهای خوب هم مضر است و مکمل ها می توانند به کبد و کلیه ها صدمه زیادی وارد کنند چونکه مصرف خودسرانه این مکمل ها هم مشابه خوددرمانی است و می تواند خطرناک باشد.
در حالیکه بعضی مکمل ها کمبودهای تغذیه ای مهم را جبران می کنند مانند ویتامین دی، برخی افراد مکمل ها را به امید آثار مثبت آنها بر سلامتی کلی خود مصرف می کنند.
خیلی از مردم تنها به آن چه روی برچسب ها نوشته شده مانند «تقویت سیستم ایمنی» یا «مفید برای روده» توجه می کنند اما تعداد زیادی از این ادعاها مبنای علمی و تحقیقاتی ندارند چونکه این صنعت عموما تحت قاعده خاصی فعالیت نمی کند.
به قول متخصصان، خیلی از مکمل ها که چهره های مشهور آنها را تبلیغ می کنند، تأثیر خاصی بر بدن نمی گذارند. نکته دیگر این که اغلب زنان هدف بازاریاب های مکمل ها هستند. از طرفی دُز مکمل ها عمدتا بر مبنای قد و وزن مشخص می شوند در حالیکه جثه زنان بطور میانگین کوچک تر از مردان است اما اغلب همان دُز مکمل را مصرف می کنند.
ویتامین ها به صورت کلی به دو دسته تقسیم شوند: محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین های گروه اول مانند ویتامین ث و ب در آب حل می شوند، در حالیکه ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین های آ، دی، ئی و کا، در چربی حل و در بافت های بدن ذخیره می شوند.
به صورت کلی، هر ویتامین محلول در آب اضافی که مصرف شود از بدن دفع می شود اما ویتامین های محلول در چربی در بدن جمع می شوند. این مورد می تواند به افزایش سطح برخی ویتامین ها تا حد سمی و ایجاد مشکلاتی منجر شود. برخی عوارض جانبی می توانند ملایم باشند مانند گرفتگی های شکمی، تهوع، اسهال و سردرد اما برخی دیگر می توانند جدی و حتی کشنده باشند.
برای نمونه منیزیم می تواند به خواب و رفع اضطراب کمک نماید و خیلی از عملکردهای دیگر بدن را بهبود بخشد اما مصرف بیش از اندازه منیزیم می تواند سبب اسهال شود. مصرف بیش از اندازه کلسیم امکان دارد سبب درد معده و تهوع شود یا بر کلیه ها تأثیر بگذارد. خیلی از افراد به علت کم خونی آهن مصرف می کنند اما مصرف بیش از اندازه این ماده معدنی می تواند سبب تهوع و مشکلات معده شود. دُز بالای آهن هم می تواند در کبد و قلب رسوب و مشکلات بیشتری ایجاد نماید.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان همینطور در مورد مصرف مکمل های غذایی و گیاهی اخطار ویژه می دهند و می گویند این محصولات معمولاً پیش از عرضه به بازار تحت کارآزمایی های علمی و بالینی قرار نمی گیرند، ازاین رو آثار واقعی و بالقوه آنها بر بدن دقیقاً معلوم نیست.
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب