تنها ۱۰ درصد کمردردها به جراحی نیاز دارند

تنها ۱۰ درصد کمردردها به جراحی نیاز دارند

به گزارش کونفه، مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقاء سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه فقظ ۱۰ درصد کمر دردها به عمل جراحی نیاز دارند، توضیح داد: ۸۰ درصد انسان ها کمردرد را حداقل یکبار طی زندگی خود تجربه می کنند.


دکتر حسین یاری در گفتگو با ایسنا، در رابطه با منشا پنج گانه بروز کمردرد اظهار نمود: کمردرد جزو بیماری های شایع اسکلتی است و حدود ۸۰ درصد از انسان ها یکبار این درد را تجربه می کنند.
وی با اشاره به اینکه ساختارهای پنج گانه می توانند منشاء بروز کمردرد باشند. اضافه کرد: گاهی اوقات، صدمه «استخوان» می تواند منشاء و عامل کمردرد باشد؛ شکستگی و لیز خوردن مهره ها یا صدمه دنبالچه انواع مختلفی از کمردرد با منشاء صدمه بافت استخوان هستند. همینطور صدمه های «مفصلی» هم می توانند منشاء بروز کمردرد باشند. ساییدگی یا همان آرتروز کمر یا روماتیسم ستون فقرات انواعی از کمردرد با منشاء صدمه مفاصل ستون فقرات هستند.
وی در رابطه با عامل دیگر بروز کمردرد یعنی صدمه بافت «عضلات» اظهار داشت: صدمه بافت «عضلات» هم می تواند منشاء کمردرد باشد؛ اگر عضلات کنار ستون فقرات، لگن و باسن صدمه بینند و گرفتار گرفتگی، اسپاسم، کشیدگی، نقطه ماشه ای یا مسایل دیگر شوند، می توانند کمردرد ایجاد کنند. شایع ترین عامل کمردرد، صدمه عضلات و بافت نرم مجاور ستون فقرات است.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در رابطه با چهارمین منشاء از دلایل پنج گانه بروز کمردرد هم اظهار نمود: در ساختار ستون فقرات بین دو مهره دیسک مهره ای وجود دارد و صدمه آنها می تواند چهارمین عامل بروز کمر درد باشد. اگر دیسک های میان ۲ مهره گرفتار صدمه های مختلف مانند «خشک شدن و از دست دادن آب»، «فتق و بیرون زدگی»، «پاره شدن» و موارد دیگر شوند، درد در ناحیه کمر ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه صدمه «سیستم عصبی» پنجمین منشاء کمردرد شناخته می شود، اظهار داشت: گاهی اوقات، دیسک بیرون زده یا زائده های استخوانی ناشی از آرتروز و... روی نخاع یا ریشه های عصبی فشار وارد می کنند و سبب صدمه سیستم عصبی می شوند. صدمه سیستم عصبی سبب بروز درد در کمر و پاها می شود. دردی که به علت فشار روی ریشه های عصبی باشد از کمر وارد پاها می شوند و به آن «درد سیاتیک» می گویند.

کدام کمردردها به جراحی نیاز دارند؟

مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقاء سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در رابطه با نیاز کمردرد به عمل جراحی اظهار داشت: نتایج مطالعات علمی مبین اینست که کمتر از ۱۰ درصد کمردردها احتیاج به اقدام فوری جراحی دارند و در دیگر موارد درمان غیرجراحی اولویت دارد. وجود «علامت های خطر» در فرد دچار کمردرد نشان دهنده شرایطی اورژانسی است که انجام جراحی را گریزناپذیر می کند. اگر افراد بهمراه کمردرد خود، «بی حسی در ناحیه تناسلی» را تجربه می کنند باید نسبت به عمل جراحی اورژانسی اقدام نمایند. همینطور اگر گرفتار «احتباس یا بی اختیاری ادراری» شده اند، میبایست نسبت به عمل جراحی اقدام نمایند. همینطور اگر اشخاصی که دچار کمردرد هستند گرفتار «ضعف حرکتی پیشرونده» شدند باید نسبت به عمل جراحی اورژانسی اقدام نمایند.
وی افزود: منظور از ضعف حرکتی اینست که فرد دچار کمردرد به تدریج در حین بیماری توانایی حرکت روی پنجه یا پاشنه پا را از دست بدهد یا قادر به بالا آوردن شست پای خود نباشند که در این صورت باید نسبت به عمل جراحی فوری اقدام نماید.
یاری اظهار داشت: ازاین رو اگر افراد بهمراه کمردرد با موارد احتباس یا بی اختیاری ادراری، بی حسی در ناحیه تناسلی و ضعف حرکتی پیشرونده مواجه باشند، جراحی فوری سفارش می شود. در غیر این صورت انجام عمل جراحی هیچ فوریتی نداشته و درمان های غیرجراحی سفارش می شود.



1404/01/09
11:23:34
5.0 / 5
30
تگهای خبر: آب , استخوان , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه