مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛
پوكی استخوان سلامت ایرانیان را تهدید می كند، سفارش به مصرف لبنیات
كونفه: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه ایرانیان با كمبود ویتامین D مواجهند، اظهار داشت: باید با استفاده از محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی با اشاره به اینكه گروه لبنیات در هرم غذایی، مهمترین منبع تامین كلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به حساب می آید، اظهار داشت: كلسیم در تشكیل استخوان و دندان و استقامت آنها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد كلسیم بدن در استخوان ها قرار دارد كه در صورت فقر كلسیم در بدن، پوكی استخوان بسیار محتمل است. وی با اشاره به اینكه پوكی استخوان به مرور زمان، منجر به شكستگی های خودبه خودی استخوان می شود، در مورد ویتامین ها و موادمغذی موجود در لبنیات اضافه كرد: این گروه دارای كلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامینB۲، ویتامینB۱۲، ویتامین A و سایر مواد معذی است، مصرف گروه شیر و لبنیات به دلیل آنكه مهم ترین منبع كلسیم و فسفر است، برای استقامت استخوان ها و دندان ها لازم است، همینطور به دلیل داشتن ویتامین A برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند. عبداللهی با تاكید بر اینكه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف كند، تصریح كرد: در این گروه علاوه بر شیر، فرآورده های آن مثل ماست، پنیر، كشك و بستنی قرار می گیرند و خامه، كره و سرشیر جزو گروه لبنیات نیست. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمورد میزان مصرف گروه شیر و لبنیات خاطرنشان كرد: یك واحد از گروه لبنیات معادل یك لیوان شیر یا یك لیوان ماست كمتر از ۲.۵ درصد چربی، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یك و نیم قوطی كبریت پنیر)، یا یك چهارم لیوان كشك، یا ۲ لیوان دوغ، یا یك ونیم لیوان بستنی است. وی با تاكید براینكه به منظور جلوگیری از مبتلا شدن به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماری های قلبی عروقی باید از لبنیات كم چرب استفاده شود، اضافه كرد: باتوجه به اهمیت تامین كلسیم، فسفر و پروتئین برحسب اینكه كدامیك از این موادغذایی در محل زندگی بیشتر یافت می شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد از این گروه باید مصرف كنند، مثلا اگر در طول روز یك لیوان شیر، یك لیوان ماست و یك ونیم قوطی كبریت پنیر مصرف شود، در واقع ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و یك ونیم قوطی كبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است. عبداللهی با اشاره به اینكه سفارش می گردد از شیرهای پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا كمتراستفاده شود، اظهار داشت: در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف كرد. وی با تاكید براینكه از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینكه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، اظهارداشت: هنگام استفاده از كشك باید دقت شود كپك زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد، كشك مایع پیش از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه باید از بستنی هایی كه با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، استفاده شود، اظهار داشت: باید توجه داشت كه مصرف زیاد بستنی به علت كالری بالای آن می تواند منجر به اضافه وزن وچاقی شود. عبداللهی با اشاره به اینكه مصرف شیر و لبنیات برای كودكانی كه در سنین رشد قرار دارند، بسیار مهم است، اظهار داشت: علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران حاملگی برای رشد جنین، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار سفارش شده، ضروری می باشد. وی در مورد باورهایی كه در مورد شیرهای فرا دما كه ماندگاری طولانی دارند، وجود دارد، اظهار داشت: برخلاف باور مردم، شیرهای استریلیزه یا فرا دما كه مدت ماندگاری آنها بیش از شیرهای معمولی است، مواد نگهدارنده ندارد، بلكه این شیرها به علت اینكه در درجه حرارت بالا و در محیط خلا بسته بندی می شود، مدت ماندگاری بیشتری دارد، ازاین رو چنانچه بسته بندی آن باز شود، باید سریعا مصرف شود. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد غنی سازی شیر با ویتامین D اظهار داشت: با عنایت به كمبود ویتامین D در ایرانیان، باید با استفاده از محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به بدن آنها رساند و هم اكنون شیر و ماست غنی شده در بازار موجود است، ازاین رو سفارش می شود، برای تامین ویتامین D موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب