مدیركل آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو خبر داد؛
اندازه گیری سریع ۱۵ گروه از آنتی بیوتیك ها در مواد غذایی
كونفه: مدیركل آزمایشگاه های مرجع كنترل سازمان غذا و دارو، از امكان اندازه گیری ۱۵ گروه از آنتی بیوتیك ها در مواد غذایی با روش های سریع در كشور، اطلاع داد.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر دارایی در حاشیه برپایی كارگاه بین المللی آموزش روش های شناسایی سریع آنتی بیوتیك در مواد غذایی با استفاده از روش های كشت میكروبی، با اشاره به اجرای طرح ملی ارتقای سلامت غذا كه از سه سال پیش شروع شده است اظهار داشت: این طرح در ۵ فاز به منظور افزایش سطح سلامت و ایمنی غذایی كشور تا حد مطلوبی اجرامی شود. وی ضمن بیان توضیحاتی در مورد ماحصل همكاری و بهره مندی از تجارب كشورهایی نظیر هلند، بلژیك، اتریش و مجارستان به منظور دستیابی به اهداف بزرگ این طرح اظهار داشت: آزمایشگاه های كنترل غذا و داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و مركز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، امكاناتی را به لحاظ نیروی انسانی، زیرساخت های نرم افزاری، سخت افزاری و فن آوری های پیشرفته طراحی نموده و در نظر گرفته است تا بتوان با روش های نوین و پیشرفته و در كنار آن روش های سریع و دقیق حساسیت را برای كنترل غذا و دارو بالا ببرد، به شكلی كه بتوان با بیماری ها، آلاینده های مواد غذایی، سموم و تقلبات در مواد غذایی مقابله كند. دارایی با اشاره به خطرات باقی ماندن آنتی بیوتیك ها درمواد غذایی برای سلامت انسان اظهار داشت: مصرف آنتی بیوتیك موجود در مواد غذایی كه گاها با آنتی بیوتیك ناشی از تجویز غیرمنطقی دارو حاصل می گردد می تواند باعث مقاومت های دارویی ناخواسته بسیار خطرناك شود كه برای جلوگیری از این فاجعه باید میزان آنتی بیوتیك مواد غذایی اندازه گیری شود و اینكار مستلزم دراختیار داشتن دستگاه ها و روش های پیشرفته و همینطور نیروی انسانی متخصص است. مدیركل آزمایشگاه های مرجع كنترل سازمان غذا و دارو، تصریح كرد: برقراری تعاملات بین المللی و برگزاری كارگاه آموزشی روش های شناسایی سریع آنتی بیوتیك در مواد غذایی این امكان را فراهم می كند كه با روشهای سریع و ساده بتوانیم تا ۱۵ گروه از آنتی بیوتیك ها را همزمان اندازه گیری نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب