بیشتر پولیپ های روده سرطان ساز نیستند

بیشتر پولیپ های روده سرطان ساز نیستند

به گزارش کونفه عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: هرچند پولیپ ها از عوامل اصلی پیدایش سرطان روده بزرگ هستند اما اغلب آنها زمینه ساز سرطان نیستند.


دکتر افشین مرادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: درصد بالایی از پولیپ های روده پولیپ هایی نیستند که زمینه ساز سرطان روده بزرگ باشند و حتی درصد بسیار کمی از پولیپ هایی که بعنوان فاکتور خطر سرطان روده بزرگ تلقی می شوند پس از یک تا دو دهه ریسک پیدایش سرطان را می افزایند.
پولیپ (Polyp)، به صورت رشد غیرطبیعی توده های خوش خیم در جدار اعضای بدن تعریف می شود مانند پولیپ روده، معده، بینی و پولیپ رحم.
پولیپ، سرطان نیست ولی سرطان می تواند منشا آن باشد. منشا اولیه پولیپ غشای مخاطی است که با یک ساقه به بافت اصلی متصل است.
مرادی در ادامه تصریح کرد: هر فردی که یک پولیپ در روده داشت نباید تصور کند که مستعد مبتلا شدن به سرطان است.
وی اضافه کرد: اغلب پولیپ ها به سمت بدخیمی پیشرفت نمی کنند.
این متخصص افزود: هرچند پولیپ ها را در هر سنی داریم اما با افزایش سن احتمال وجود پولیپ در روده بزرگ افزوده می شود، حدودا ۳۵ تا ۴۰ درصد از افراد در سن ۵۰ تا ۶۰ سالگی پولیپ دارند و این عدد به حدود ۶۵ درصد در بالای ۸۰ سالگی می رسد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اضافه کرد: نزدیک به ۹۵ درصد سرطان های روده بزرگ در زمینه پولیپ ایجاد می شوند.
مرادی افزود: مهم ترین پولیپ های روده که به آنها آدنوما گفته می شود، زمینه ساز سرطان روده بزرگ هستند، آدنوماها در مردان ۲ برابر شایع تر از زنان هستند.
وی عنوان کرد: آمار خاصی در مورد شیوع پولیپ در ایران در مقایسه با سایر کشورها در دسترس نیست اما در تمام کشورهای دنیا که کولونوسکوپی به تعداد قابل قبول انجام می شود پولیپ ها شایع هستند و در ایران هم همان وضعیت را داریم و شرایط متفاوت نیست.
مرادی بیان داشت: یکی از فاکتور های خطر پیدایش پولیپ و عوامل زمینه ساز آن، کشیدن سیگار است که حدودا احتمال پیدایش پولیپ کولون را ۲ تا ۳ برابر بالا می برد. در خانمهایی که بنا به دلایلی هورمون تراپی می شوند و استروژن دریافت می کنند به مقدار خیلی کمی افزایش ریسک گزارش شده است.
وی بیان داشت: مصرف الکل احتمال پیدایش پولیپ را زیاد می کند و مصرف غذاهای پرچرب و گوشت می تواند زمینه ساز پیدایش پولیپ باشد و از چاقی هم بعنوان یکی از عوامل خطر نام برده می شود.
وی بیان داشت: مصرف غذاهای غنی از فولات یا فراورده های دارویی حاوی اسید فولیک که فرم مصنوعی فولات هستند می تواند از پیدایش پولیپ تا حدودی جلوگیری کند. غذاهای غنی از فولات مثل سبزیجاتی که رنگ تیره دارند مانند، اسفناج، کاهو، مارچوبه و دانه های افتاب گردان و آجیل بخصوص بادام زمینی و بادام، مرکبات و عدس و لوبیا و نخود فرنگی هستند.
وی افزود: رژیم غذایی حاوی مقدار کافی کلسیم و فیبر های گیاهی به صورت ساده همان رژیم غذایی سنتی خودمان است و پرهیز از خوردن مقدار زیادی فست فود، اثر محافظتی دارد.



منبع:

1400/01/06
13:09:39
5.0 / 5
1293
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
کونفه