به گزارش كونفه مدیر اجرایی دوازدهمین كنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشكان عمومی ایران وضعیت سلامت دندان های شیری كودكان ایرانی را بسیار بغرنج عنوان نمود.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر مارال قربان زاده بامداد چهارشنبه در حاشیه برگزاری دوازدهمین كنگره سالیانه انجمن دندانپزشكان عمومی ایران در برج میلاد اظهار داشت: پیشگیری در دندانپزشكی كودكان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به صورتی كه سلامت دندان ها در دوران كودكی سبب می گردد در بزرگسالی كمتر شاهد دندان های پوسیده و خراب باشیم.
وی با اشاره به این مطلب كه در گذشته آحاد مردم بر این عقیده بودند باید دندان های شیری كشیده شود، اضافه كرد: متاسفانه این تفكر غلط همچنان در نزد بعضی از مردم و برخی دندانپزشكان عمومی مشاهده می گردد به صورتی كه كشیدن دندان شیری را بهترین راهكار برای رها شدن از خرابی دندان عنوان می كنند.
مسئول برنامه های كودكان انجمن دندانپزشكان عمومی ایران بر حفظ دندان های شیری تصریح كرد و اظهار داشت: امروزه با عنایت به روش هایی كه انجام می شود، می توان از كشیدن دندان های شیری جلوگیری كرد.
وی با اشاره به شاخص سلامت دندان ها بر مبنای اعلام سازمان بهداشت جهانی اضافه كرد: تعداد دندان های پوسیده كودكان در كشور ما خیلی بالا است به صورتی كه كودكان در سن ۵ سالگی از بین ۸ دندان شیری، ۵ الی ۶ دندان خراب دارند كه می بایست درمان و یا كشیده شود.
قربان زاده بر لزوم پیشگیری در امر بهداشت دهان و دندان تصریح كرد و اظهار داشت: متاسفانه برخی همكاران دندانپزشك عمومی ما همچنان بر این عقیده هستند كه دندان های شیری باید كشیده شود. در حالی كه چنین استدلالی امروز قابل قبول نیست و می توان با روش های علمی از كشیدن دندان های شیری جلوگیری كرد.
به گفته وی كشیدن دندان های شیری سبب می گردد به هنگام رویش دندان های دائمی فرد با مشكلاتی مواجه شود.