علت ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان

علت ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان

کونفه: به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تکیه بر ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان اظهار داشت: این ممنوعیت، جدید نیست و سال هاست که برقرار است.



مهندس محسن فرهادی اضافه کرد: استدلال وزارت بهداشت و متخصصان تغذیه برای ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان اینست که مانع تخمیر طبیعی نان می شود، نان را از کیفیت می اندازد، ماندگاری نان را می کاهد و مانع جذب مواد معدنی مورد نیاز بدن می شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: مخالفان ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نان، می گویند جوش شیرین در بسیاری از مواد غذایی مانند برخی بیسکوئیت ها و کیک ها استفاده می شود و بسیاری از کشورهای دنیا هم از جوش شیرین استفاده می نمایند.
فرهادی اظهار داشت: شورای سلامت و امنیت غذایی کشور مدت هاست که این مورد را مصوب کرده و موضوع، حتی فقط جوش شیرین هم نیست و بلکه میزان نمک هم هست و بازرسان وزارت بهداشت این مورد را کنترل می کنند.
وی به رادیو گفتگو اظهار داشت: یکی از عوارض انتشار کرونا کاهش کنترل های این چنینی بود که خوشبختانه با فروکش کردن کووید۱۹ همکاران ما کنترل ها را شدت دادند اما یک نکته اساسی هم نقش کلیدی اتاق اصناف ایران و اتحادیه های مربوطه در پیشگیری از استفاده از جوش شیرین در نان بخصوص لواش و بربری است.
وی با اشاره به اینکه نان سنگک معمولا بدون جوش شیرین است اضافه کرد: دلیل علاقه نانوایی ها بخصوص نانوایی های شلوغ به مصرف جوش شیرین اینست که سرعت طبخ نان را بشدت بالا می برد. برخی نانوایی ها هم به خاطر چسبیدن نان لواش به تنورهای گردون از جوش شیرین استفاده می نمایند.
فرهادی با تاکید بر این که مسیر تخمیر نان باید با استفاده از مخمرهای طبیعی و مجاز صورت گیرد اظهار داشت: جوش شیرین به برخی نان ها جلوه خاصی می دهد و جذابیت مصرف آنرا برای مردم بالا می برد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن اشاره به این که برخی نانوایان کیفیت پایین آرد را بهانه ای برای مصرف جوش شیرین قرار دادند اظهار داشت: مجموع بازرسی ها و نمونه برداری ها نشان داده است که آرد در بدترین کیفیت هم نیازی به استفاده از جوش شیرین پیدا نمی نماید.
فرهادی خاطرنشان کرد: خیلی از نانوایی ها که در فروشگاه های زنجیره ای ایجاد شدند حدودا بدون جوش شیرین هستند و مردم اگر به این مورد شک کردند می توانند با تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند تا ما مبحث را بررسی نماییم. بیشتر بخوانید: مصرف نادرست آنتی بیوتیک چه بلایی سرتان می آورد مصرف این آجیل دیابت را بهبود می بخشد
۲۳۳۲۳۶

1401/11/30
10:06:55
5.0 / 5
443
تگهای خبر: بهداشت , تخصص , تغذیه , دیابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
کونفه