تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان از دیدگاه طب سنتی

به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: یک متخصص تغذیه و طب سنتی، به بیان اصول مهم تغذیه در روزهای ماه مبارک رمضان پرداخت.



دکتر عین اله ولی زاده در مورد تغذیه ی مناسب در ماه مبارک رمضان اظهار نمود: در قدم اول باید این ذهنیت که چند ساعت گرسنگی و تشنگی برای بدن مضرر است اصلاح گردد، در این خصوص پیامبر مکرم اسلام صلی الله ضد و آله هم فرمودند: «صوموا تصحوا» «روزه بگیرید تا سالم بمانید».
وی سفارش کرد: روزه داران، موقع افطار فقط در حد رفع نسبی عطش آب بنوشند و از نوشیدن حجم زیاد مایعات که باعث نفخ معده و سوءهاضمه می شود، بپرهیزند، آب یخ برای کبد بسیار مضر است و عطش را بیشتر می کند، آب را با حجم کم و به تدریج (جرعه جرعه) بنوشند.
وی خاطرنشان کرد: آب و سایر نوشیدنی‏ های مورد نیاز بدن را باید یک ساعت پس از خوردن افطار میل کرد چون که در این فاصله آب مورد نیاز بدن توسط سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده می شود تأمین می شود و جای نگرانی نیست، همینطور در وعده سحر هم مایعات مورد نیاز بدن را نیم تا یک ساعت پیش از غذا مصرف کرده و پس از خوردن سحری آب و چای نخورند.
ولی زاده افزود: افراد مسن، ترجیحا از آشامیدنی های گرم مثل آب جوش، آب عسل و چای کم رنگ باشد ولی جوانانی که گرم مزاج هستند و عطش زیادی دارند، مایعات خنک(نه یخ)، و نوشیدنی هایی مانند خاکشیر و آبلیمو، سکنجبین، عرق کاسنی و شاهتره که عطش را کم می کند میل کنند.
ولی زاده در مورد اهمیت وعده سحری بیان نمود: شام جای سحری را نمی گیرد. روزه داران سحری را حتما میل کنند باآنکه چند لقمه باشد. نخوردن سحری سبب تحلیل قوا در طول روز می شود و در سحری از اغذیه تند و شور و شیرین همینطور غذاهایی مثل ماهی یا کباب یا سیر و پیاز، زیاد استفاده نکنند تا گرفتار عطش نشوند.
وی در مورد خوردن میوه جات اظهار داشت: زمان صحیح خوردن میوه پس از هضم غذاست، بنابرین از خوردن بلافاصله میوه پس از افطار یا سحر پیش از خواب یا یک ساعت پیش از سحری خوردن پرهیز کنید.
وی افزود: روزه داران غذاهایی که باهم ناسازگار هستند را همزمان نخورند، برخی مواد غذایی وقتی هم زمان با برخی غذاهای دیگر خورده شوند ضرر می رسانند مثل خوردن ماست همراه گوشت یا پنیر یا ترشی یا باقلا، یا خوردن تخم مرغ همراه با ماهی، یا خوردن شیر همراه با ماهی و مرغ یا ترشی یا خربزه، بعنوان مثال اگر شام مرغ یا ماهی است افطار را با شیر باز نکنید یا شیر برنج نخورید.
وی تصریح کرد: با معده پر از غذا نباید خوابید، یکی از عواقب فاصله زیاد ایجاد کردن بین افطار و شام، دیر وقت خوردن شام و در نتیجه خوابیدن با معده پر است که عوارض زیادی دارد.
این متخصص تغذیه برای جلوگیری از یبوست بیان نمود: به سبب کم آبی بدن در روزهای روزه داری، یبوست شایع می شود و افرادی که مبتلا به یبوست می شوند از خوردن چای پررنگ، غذاهای خشک و قابض مثل برنج، قهوه، رب انار، سماق، موز و نان بدون سبوس بپرهیزند و ابتدای افطار و ۲۰ دقیقه پیش از سحری یک لیوان آب جوش با عسل بخورند، همینطور دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با آب گرم مخلوط و در فاصله افطار تا سحر بخورند.
ولی زاده اضافه کرد: زیاده‏ روی در مصرف چای و لبنیات باعث سنگ کلیه می شود و در مصرف زولبیا و بامیه هم نباید زیاده روی شود، مصرف سه وعده غذا در شبانه روز برای سلامت جسم و جان مضر می باشد و دو وعده برای افراد سالم که فعالیت بدنی سنگین ندارند کافی است، بنابراین بهتر است خوردن ناهار ترک شود و بهترین زمان ترک این عادت انتهای ماه رمضان است که یک ماه ناهار نخورده ایم.
وی با تکیه بر این که در روزه های طولانی و در فصل گرما، گرسنگی و تشنگی ناگزیر است، اظهار داشت: افراد سالم که اجازه روزه گرفتن دارند نباید از روزه داری واهمه داشته باشند، همینطور نباید به پرخوری و بد خوراکی پرداخته و سلامت خویش را به خطر اندازند.


بیشتر بخوانید:
۵ دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز

۲۳۳۲۷۱






منبع:

1402/01/19
20:18:43
5.0 / 5
487
تگهای خبر: آب , تخصص , تغذیه , چای
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کونفه