مصرف بیش از اندازه این 10 ماده غذایی سالم، صدمه رسان است

مصرف بیش از اندازه این 10 ماده غذایی سالم، صدمه رسان است

کونفه: به گزارش کونفه، ایسنا نوشت: باآنکه سالم بودن خیلی از مواد غذایی ثابت شده است، اما این نکته را فراموش نکنید که مصرف بیشتر همیشه بهتر نیست و در مصرف این انتخابهای سالم هم نباید به هیچ وجه زیاده روی کرد.



به صورت کلی رعایت نکات تغذیه ای اهمیت فراوانی دارد و باید مراقب میزان مصرف مواد غذایی باشید تا سلامت بدن خویش را تأمین کنید.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف بیش از اندازه ۱۰ ماده غذایی می تواند صدمه زننده باشد:

_ آووکادو: این میوه سرشار از چربی های اشباع نشده سالم می باشد و مصرف آن منجر به بهبود سلامت پوست، ناخن ها و مو می شود. مصرف آووکادو همینطور منجر به کاهش کلسترول بد می شود. با این وجود مصرف زیاد چربی، حتی نوع سالم آن هیچگاه ایده خوبی نیست.

_ شکلات تیره: شکلات تیره مملو از آنتی اکسیدان ها برای بهبود عملکرد قلب است و به کاهش خطر بیماری های قلبی در طول زمان کمک می نماید. با این وجود دقت کنید که این نوع شکلات هم سرشار از کالری است و زیاده روی در مصرف آن می تواند اثرات مخرب داشته باشد.

_ آجیل: آجیل منبع فوق العاده ای از چربی های سالم می باشد و می تواند برای سلامت قلب مفید باشد. با این وجود آجیل ۸۰ درصد چربی دارد و سرشار از کالری است. اضافه کردن مقادیر زیادی آجیل (به جای چربی های مضر) به رژیم غذایی کاری غلط است.

_ کنسرو تن: این نوع کنسرو هم سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ برای حفظ سلامت قلب است، اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند مقادیر جیوه در بدن را افزایش داده و بخصوص برای سلامت زنان آبستن مضر باشد.

_ کره بادام زمینی: با اینکه این خوراکی منبع سالم چربی ها بوده و به احساس سیری کمک می نماید اما، کالری بالایی دارد و بعضی از انواع آن حاوی قند است.

_ سویا: جایگزین سالمی برای گوشت قرمز است و پروتئین زیادی دارد. مصرف سویا به گیاه خواران سفارش می شود، با این وجود شواهدی وجود دارد که نشان داده است سویا می تواند بعنوان استروژن در بدن عمل کند و مصرف بیش از اندازه آن منجر به اختلالات هورمونی در بدن شود.

_ پنیر: منبع خوبی از کلسیم، پروتئین و ویتامین ها است و مصرف آن سبب بهبود سلامت استخوان ها می شود. با این وجود مصرف بیش از اندازه پنیر از آنجائیکه سدیم و کالری بالایی دارد، سفارش نمی شود.

_ لوبیا سفید و گوشت قرمز: هر دو منبع سرشار از آهن محسوب می شوند و نقش اساسی در انتقال اکسیژن به ماهیچه ها دارند. به یاد داشته باشید که دریافت کم آهن سبب احساس ضعف و خستگی و دریافت زیاد آن سبب مبتلا شدن به نارسایی کبد خواهد شد. با این وجود، اگر شما درحال گرفتن مکمل های آهن هستید، در مورد میزان استفاده از این منابع غذایی با پزشک تان مشورت کنید.

_ برنج قهوه ای: مطمئنا استفاده از کربوهیدرات های پیچیده ای مانند برنج قهوه ای مساوی با بهداشت مواد غذایی است. اما به یاد داشته باشید که برنج، آرسنیک موجود در آب و خاک را جذب می کند و برنج قهوه ای تمایل بیشتری برای جذب بیشتر فلزات سنگین دارد. آرسنیک دراین میان بعنوان یک ماده سرطان زا، شناخته شده است و هم اکنون هیچ آستانه ایمنی در مقابل مقدار آن در غذا شناخته نشده است. اما کارشناسان بخصوص کارشناسان محیط زیست اعلام می کنند که میزان استفاده از این نوع برنج باید در حد بسیار متعادل باشد و بیشتر غلات سبوس دار جایگزین آن شود.

_ چغندر: سبزیجات تیره رنگی مانند چغندر نیروگاه تغذیه ای هستند اما ترکیبات طبیعی به نام اگزالات هم دارند که در واقع یک پروبیوتیک برای تغذیه باکتری های سالم در روده به حساب می آید. اما اگر شما مستعد مبتلا شدن به سنگ کلیه هستید، مصرف بیش از اندازه غذاهای حاوی اگزالات همه چیز را بدتر می کند. «کلیه» ترکیباتی مانند اگزالات را به سختی فیلتر می کند و تجمع آن می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. اگر شما احتیاج به قطع غذاهای سرشار از اگزالات دارید، یک متخصص تغذیه می تواند پیشنهادهای جایگزین با اگزالات کمتر مانند کلم یا گل کلم را به شما عرضه نماید.

۲۳۳۲۳۳



منبع:

1402/06/06
10:08:04
5.0 / 5
375
تگهای خبر: آب , آموزش , آنتی اكسیدان , استخوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کونفه