چای بهتر است یا قهوه؟

چای بهتر است یا قهوه؟

کونفه: همیشه یک دوئل صبحگاهی میان قهوه در مقابل چای وجود داشته است و گروهی، قهوه را برای یک بیداری پرانرژی ترجیح می دهند و عده دیگر چای را به عنوان یک نوشیدنی ملایم تر انتخاب می کنند.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، متخصصان با تحلیل و بررسی فواید و مضرات قهوه و چای در مورد مزایای این دو نوشیدنی صبحگاهی به مطالعه پرداخته اند.
تنها در تعداد کمی از کشورهای دنیا و در راس آنها فرانسه مصرف قهوه بیشتر از مصرف چای است. خوشبختانه هر دو نوشیدنی برای سلامتی ضرری ندارند چونکه مطالعات مختلف نشان داده اند هر دوی این نوشیدنی ها در صورت مصرف به اندازه می توانند از بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان ها بخصوص سرطان های گوارشی به لطف مواد فعال خود مانند کافئین و پلی فنول های آنتی اکسیدانی جلوگیری نمایند. با این وجود هر کدام از این نوشیدنی ها مزایای خاص خویش را دارد که کفه ترازو را بسته به نیاز فرد به نفع خود سنگین می کند.
فواید خوردن قهوه اما نه به مقدار زیاد!
قهوه از شهرت بدی برخوردار می باشد چونکه می تواند شما را عصبانی کند، اضطراب را افزایش دهد و یا سبب لرزش شود، اما این موارد فقط در صورت مصرف بیش از اندازه آن (پنج تا شش فنجان در روز) اتفاق می افتد و نوشیدن آن در مقادیر متوسط ​​مفید است. بعنوان مثال، اثر انقباضی آن روی عروق به جلوگیری از میگرن کمک می نماید.
علاوه بر این در مطالعه ای که در سال ۲۰۲۲ در مجله اروپایی قلب و عروق انتشار یافت، نشان داده شد که نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز به صورت قابل توجهی خطر مبتلا شدن به امراض قلبی و عروقی را می کاهد.
قهوه بدون کافئین هم می تواند خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو را به نصف کم کند، آن هم در صورتیکه به میزان چهار فنجان در روز مصرف شود. متخصصان چینی این مورد را به خاطر عملکرد کافئیک اسید و کلروژنیک اسید مرتبط می دانند که از تبدیل آمیلین-هورمونی در پانکراس- به شکل سمی جلوگیری می کند.
قهوه حافظه را بهبود می بخشد
به گزارش یورونیوز، مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی گوناگونی فواید این نوشیدنی را روی بیماری های آلزایمر و پارکینسون نشان داده است. در سال ۲۰۲۱، یک مطالعه تاثیر کافئین را بر عملکردهای شناختی بیمارانی که از اشکال اولیه یا متوسط ​​این بیماری های عصبی رنج می برند، ارزیابی کرد.
با این وجود قهوه یک دارو نیست. باآنکه تمرکز را بهبود می بخشد اما برای زنان آبستن و جوانان درحال رشد سفارش نمی شود چونکه چرخه اولیه خواب را مختل می کند.
چای بنوشید بخصوص از نوع سبزش!
چای به لطف آسیایی ها که مصرف کنندگان بزرگ آن هستند از اقبال خوبی برخوردار می باشد و توانست یک انقلاب کوچک هم در فرانسه ایجاد نماید، امری که روز به روز بر نوشیدن چای سبز در فرانسه افزود.
نوشیدن چای یک عادت سالم می باشد چونکه پلی فنول های موجود در آن سطح گلوکز خون را کم می کنند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ در کره جنوبی، نوشیدن یک یا دو فنجان چای در طول یک وعده غذایی می تواند وزن را کم کند.
اثر چای بر استرس
پیشتر در سال ۲۰۰۷، متخصصان ژاپنی نشان دادند که اثر کاهنده چای بر استرس ناشی از «تیانین» است. همینطور به علت این ترکیب است که چای مانند قهوه سبب افزایش سریع انرژی و هوشیاری نمی گردد، چون که تیانین موجود در چای اثر آرامش بخشی بر مغز دارد.
نقش مفید فلورایدِ موجود در چای
از جنبه نوشیدن هم چای می تواند مفید باشد چون سرشار از فلوراید است و به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک می نماید. اما باید مراقب اثر رنگی آن بود چونکه فلوراید بیش از اندازه سبب ایجاد لکه های زرد یا قهوه ای روی دندان ها می شود. هر چه برگ های چای بیشتر بر روی گیاه آن باقی بمانند، فلوراید بیشتری در آنجا انباشته می شود. ازاین رو ترجیح داده می شود که چای سیاه را خیلی ارزان خریداری نکنید، چونکه اغلب از چای های قدیمی تهیه می شوند.
چای و پیشگیری از آرتروز
یکی دیگر از مزایای غیرمنتظره چای پیشگیری از آرتروز است. یک تیم آمریکایی نشان داد که نوشیدن سه یا چهار فنجان چای در روز، منجر به کاهش پروتئین ها و آنزیم های صدمه رسان به مفاصل می شود. بر مبنای مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در کره جنوبی انجام شد، تزریق کاتچین های موجود در چای حتی سبب کاهش چشم گیر تعداد افراد مبتلا به آرتریت شد.
طریقه مصرف چای
برای بهره مندی کامل از فواید چای، روش تهیه آن نقش مهمی در حفظ فوایدش دارد. باید بگذارید تا بین ۳ تا ۵ دقیقه دم بکشد تا ۸۰ درصد کافئین و ۸۵ درصد آنتی اکسیدان های آن پخش شود. در موقع مصرف چای کیسه ای هم باید آنرا تکان داد تا اجزای آن راحتتر آزاد شوند. اما باید مراقب مصرف زیاد چای بود، چونکه مصرف چای به مقدار زیاد، جذب آهن با منشاء گیاهی را توسط بدن کند می کند. ازاین رو مصرف آن برای افراد کم خون و بخصوص زنان آبستن در طول وعده های غذایی سفارش نمی شود.




منبع:

1403/03/30
10:03:59
5.0 / 5
224
تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
لینک دوستان كونفه
کونفه