یخ رسانی به مردم تهران با الاغ

یخ رسانی به مردم تهران با الاغ

کونفه: تولید و عرضه یخ در تهران دهه 1330 یک شغل مهم در فصل گرما محسوب می شد.


به گزارش خبرگزاری کونفه، تا میانه دهه ۱۳۲۰ تامین یخ تهران برعهده یخچال های طبیعی در شمیران بود. ده سال بعد یخچال های صنعتی در تهران راه افتادند.
بیش از ۴۰ یخچال برقی در سال ۱۳۳۳ در تهران تولید یخ را برعهده داشتند. بیش از ۶ هزار نفر از فروش و توزیع یخ امرار معاش می کردند. بزرگترین یخچال تهران یخچال شمشیری در محله وصفنارد قرار داشت. بیشتر یخچال های جدید در اکبرآباد و وصفنارد (جنوب غربی تهران) تولید شده بودند.
توزیع کنندگان هر روز بامداد قالب های یخ را با قاطر تحویل گرفته و راهی اماکن فروش مانند دکه های یخ فروشی در معابر شلوغ شهر می شدند.
واحد فروش یخ در یخچال ها ری نامیده می شد. هر ری ۱۲ کیلو و هر ری در محل یخچال ۸ ریال و هنگام تحویل به فروشنده ۱ تومان و برای مصرف کنندگان بین ۱۵ ریال تا ۲ تومان فروخته می شد. در فصل گرما در تهران برخی فرشندگان عمده روزی ۱۰ هزار تومان یخ توزیع می کردند.
هفته نامه اطلاعات هفتگی شماره ۶۷۴ مورخ ۸ خرداد ۱۳۳۳ در گزارشی از کارگاهای صنعتی یخ تهران نوشته است. تصاویر این گزارش را تماشا کنید.





۲۲۳۲۲۵



منبع:

1403/04/24
09:28:58
5.0 / 5
220
تگهای خبر: آب , طب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان كونفه
کونفه