تأثیر آب چغندر بر فشارخون

تأثیر آب چغندر بر فشارخون

به گزارش کونفه، مصرف منظم آب چغندر امکان دارد در کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا موثر باشد.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، چغندر سرشار از نیترات است که در خون به اکسید نیتریک تبدیل می شود و به گشاد شدن رگ های خونی کمک می نماید. همینطور آنتی اکسیدان هایی دارد که التهاب را کم می کنند و از سلول ها در مقابل صدمه دیدگی محافظت می کنند.
آب چغندر فواید زیادی برای سلامتی دارد اما این که آیا میتوان آنرا هر روز مصرف کرد یا خیر، به عوامل زیادی بستگی دارد.
پزشکان امکان دارد آب چغندر را به این علت که حاوی مقدار زیادی نیترات است برای فشارخون بالا سفارش کنند. با این وجود آب چغندر فقط می تواند مکملی برای درمان فشارخون بالا باشد اما به تنهایی برای مقابله با برخی عوامل موثر بر افزایش فشارخون کافی نیست.
عوامل خطر فشارخون بالا
عوامل زیادی بر فشارخون تاثیرگذارند همچون سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک، نژاد و همینطور جنسیت. اما برخی عوامل دیگر مثل رژیم غذایی نامناسب، بی تحرکی یا کم تحرکی، کم خوابی یا نداشتن خواب باکیفیت و استرس هم می تواند سبب افزایش فشارخون شود.
استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، ضد احتقان، قرص های ضدبارداری هورمونی و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) هم می تواند در بالا بردن فشارخون نقش داشته باشد. از دیگر عوامل موثر بر فشارخون استفاده از مخدرهایی مانند کوکایین یا مت آمفتامین است.
بعضی بیماری ها مانند بیماری مزمن کلیه، سندروم متابولیک، اضافه وزن یا چاقی، آپنه خواب، مشکلات تیروئید و برخی انواع تومورها هم می توانند افزایش فشارخون را به دنبال داشته باشند.
فشارخون بالا یک عامل خطر در بروز بیماری ها و مشکلات قلبی است و بر نرخ بستری شدن در بیمارستان و مرگ ومیر اثرگذار است.
چقدر آب چغندر بنوشیم؟
تحقیقات در رابطه با تأثیر آب چغندر بر فشارخون به نتایجی مختلف و دزهای پیشنهادی متفاوت منتج شده اما هنوز دقیقاً مشخص نشده است که برای کاهش فشارخون چه مقدار باید آب چغندر نوشید. در یک متاآنالیز بزرگ، دزهای روزانه آب چغندر از ۷۰ تا ۵۰۰ میلی لیترــ از حدود یک چهارم لیوان تا دو لیوان ــ متغیر بود.
مدت زمان تأثیر آب چغندر چقدر است؟
آب چغندر می تواند در عرض ۳۰ دقیقه تا سه ساعت بعد از مصرف بر فشارخون تأثیر بگذارد. با این وجود برخی مطالعات نشان می دهد که این اثر، کوتاه مدت است و در عرض ۱۰ ساعت از بین می رود.
یک مطالعه نشان داد که نوشیدن روزانه آب چغندر به مدت ۱۴ روز، در مقایسه با نوشیدن کوتاه مدت آن، نتایج بهتری دارد. مطالعه دیگری هم دریافت که در افراد دچار بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) که به مدت ۱۲ هفته هر روز ۷۰ میلی لیتر آب چغندر غلیظ می نوشیدند، کاهش مداوم فشارخون صورت گرفت.
آیا میتوان هم زمان با مصرف داروهای فشارخون آب چغندر نوشید؟
به گزارش ایندیپندنت، حتی اگر از داروهای کنترل فشارخون استفاده می کنید، نوشیدن آب چغندر می تواند بی خطر باشد اما شرایط افراد متفاوت می باشد، ازاین رو پیش از مصرف روزانه حتما با پزشک مشورت کنید؛ چونکه در بعضی موارد، امکان دارد مصرف این نوشیدنی همراه دارو فشارخون را بیش از اندازه کم کند.
علایم و نشانه های فشارخون پایین عبارتند از تاری دید، گیجی، سرگیجه، غش، حالت تهوع، خستگی، سردرد، گردن درد، کمردرد، تپش قلب، احساس ضربان غیرعادی، لرزش یا ضربان سریع یا شدید قلب.
معایب احتمالی
نوشیدن آب چغندر به علت رنگدانه هایی که در آن وجود دارد، سبب می شود رنگ ادرار یا مدفوع صورتی یا قرمز به نظر برسد که البته عارضه جانبی بی ضرری است و خطری برای سلامتی ندارد اما با عنایت به آن که چغندر هم مثل اسفناج، کلم سبز، ریواس، مغزها و شکلات مقدار بالایی اگزالات دارد، خطر مبتلا شدن به سنگ کلیه را زیاد می کند.
همینطور سفارش می شود هنگام خرید آب چغندر حتما برچسب محصول را برای دانستن قندهای افزوده آن بررسی کنید. چونکه مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین مشکلات سلامت مانند افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را به دنبال دارد.
برخی تحقیقات هم نشان داده اند که مصرف زیاد نیترات امکان دارد به تشکیل مواد سرطان زا در بدن کمک نماید. از طرفی، تحقیقات دیگری از این ایده حمایت می کنند که نیترات ها می توانند در مقابل برخی سرطان ها مثل سرطان پستان، پوست، پروستات، کبد، ریه و مری از بدن محافظت کنند.
باید توجه داشت که نیترات موجود در فراورده های گوشتی با نیترات میوه ها و سبزیجات متفاوت می باشد. نیترات ها را معمولاً برای ماندگاری گوشت به آن اضافه می کنند و این نیترات بر خلاف نیترات خیلی از میوه ها و سبزیجات، فاقد آنتی اکسیدان های مفید می باشد. این تفاوت، نحوه فرآوریِ نیترات ها در بدن را هم تغییر می دهد و امکان دارد به تشکیل مواد سرطان زا و افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ، کلیه و معده منجر شود.
نحوه مصرف چغندر
چغندر برای سلامت کلی مفید است؛ چه آنرا بنوشید و چه بخورید چونکه هر دو سرشار از نیترات و مواد مغذی هستند، با این وجود با خوردن خود چغندر فیبر بیشتری به دست می آورید.
نصف فنجان چغندر فقط ۰.۱۵ گرم چربی دارد، در حالیکه میزان فیبر آن ۱.۷ گرم است. چغندر غنی از ویتامین کا، آ، سی و چندین ویتامین ب همچون فولات (ب۹) است. مواد مغذی موجود در چغندر به سلامت استخوان ها، تشکیل گلبول های قرمز خون، رشد سلول های سالم و بهبود جریان خون به مغز کمک می نماید. خواص ضدالتهابی آن هم در کاهش خطر مبتلا شدن به بعضی از بیماری های مزمن نقش دارد.
متخصصان می گویند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها می تواند فشار خون را کنترل کند و خطر بیماری قلبی و سکته را کم کند. یک رژیم غذایی حاوی انواع سبزیجات و میوه ها در رنگ های متنوع بهترین راه دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است.



منبع:

1403/07/18
09:39:45
5.0 / 5
90
تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , استخوان , اضافه وزن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کونفه