مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام كرد؛

مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر به سبب فقدان مصرف نان کامل

مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر به سبب فقدان مصرف نان کامل

به گزارش کونفه، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر مصرف نان کامل اظهار داشت: از مجموع 420 هزار مرگ سالانه در کشور، حدود 60 هزار مورد ناشی از فقدان مصرف نان کامل است.


احمد اسمیل زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، اضافه کرد: نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می شود، سرشار از ویتامین های گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر مبتلاشدن به دیابت را می کاهد و حتی می تواند از سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کند.
وی با اعلان اینکه استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل گردد تا جامعه ای سالم تر داشته باشیم، گفت: نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل گردد برای اینکه در پایین آوردن مبتلاشدن به بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر نقش به سزایی دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه سرانه فیبر دریافتی در کشور بطور متوسط ۱۳ تا ۱۴ گرم در روز است، اضافه کرد: یکی از منابع اصلی دریافت فیبر، غلات کامل است و سفارش می شود عموم مردم بصورت روزانه از نان کامل استفاده و مصرف نان های تهیه شده با آرد سفید را محدود کنند.




پرهیز از زیاده روی در مصرف نمک

اسماعیل زاده، مصرف زیاد نمک را یکی از عوامل اصلی در بروز خیلی از بیماریهای مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده برشمرد و اظهار داشت: سدیم موجود در نمک سبب افزایش دفع کلسیم بوسیله ادرار می شود و خطر پوکی استخوان را بطور قابل توجهی بالا می برد.
وی اضافه کرد: برای پیش گیری از این عوارض، لازم است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل برسانید و از این ماده با احتیاط استفاده کنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بدن انسان بطور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد اما این به مفهوم آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیم مصرف نماییم بلکه باید به این نکته دقت کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است و روی غذاها می پاشیم؛ محدود نمی شود.


اسماعیل زاده اشاره کرد: خیلی از مواد غذایی که روزانه مصرف می نماییم بطور طبیعی حاوی نمک هستند. بعنوان مثال، نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی تعدادی از میوه ها و سبزیجات نیز حاوی سدیم هستند.
وی گفت: در مصرف نمک باید با دقت و احتیاط عمل کرد به ویژه اگر گرفتار دردهای استخوانی هستیم یا نگران مبتلاشدن به پوکی استخوان در دوران سالمندی باشیم. رعایت این نکات می تواند نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوان ها و پیش گیری از عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه نمک داشته باشد.


1403/11/26
13:55:53
5.0 / 5
261
تگهای خبر: آموزش , استخوان , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه