به گزارش كونفه مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: درصد زیادی از زنان و مردان جامعه با كمبود ویتامین D مواجهند كه منجر به پوكی و نرمی استخوان شده و آسم، آلرژی و ام اس را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی در همایش بهبود تغذیه جامعه با مشاركت زنان، اظهار داشت: بر مبنای گزارش جهانی تغذیه كه در سال ۲۰۱۷ منتشر گردید هر یك دلار سرمایه گذاری در مداخلات تغذیه ای ۱۶ دلار سود خواهد داشت. هر یك سانتیمتر افزایش قد كودك باعث ۵ درصد افزایش درآمد وی در بزرگسالی می گردد.
وی اضافه كرد: ۸۸ درصد كشورهای جهان با سوءتغذیه مواجهند به صورتی كه حدود ۵۲ میلیون كودك مبتلا به لاغری، ۲ میلیارد نفر دچار كمبود ریزمغذی ها، ۲ میلیارد بزرگسال دچار اضافه وزن، ۴۱ میلیون كودك چاق و ۸۱۵ میلیون نفر در جهان با سوءتغذیه و گرسنگی مواجهند.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار نمود: ایران هم مانند سایر كشورها دوره گذار تغذیه ای را طی می كند. عدم كنترل كمبود ریزمغذی ها باعث افزایش مرگ و میر، كاهش ضریب هوشی و افزایش مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیردار می گردد.
وی اظهار داشت: حدود ۴ درصد از جامعه دچار كمبود وزن هستند و روند مصرف ریزمغذی ها در زنان كاهش كمبود روی را در آنها نشان داده است. كاهش شیوع روی در زنان آبستن حدود ۳۰ درصد بوده است. شیوع كم خونی در زنان آبستن ۳۳ درصد كاهش و شیوع كمبود آهن در دختران هم كاهش داشته است.
عبداللهی خاطرنشان كرد: درصد زیادی از زنان و مردان جامعه با كمبود ویتامین D مواجهند كه منجر به پوكی استخوان و نرمی استخوان شده و حتی تحقیقات نشان داده كه آسم، آلرژی و ام اس را به دنبال خواهد داشت.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح كرد: ۶۲ درصد زنان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. این چاقی در دختران نوجوان هم قابل مشاهده می باشد و آمارها نشان داده است حدود ۲۰ درصد از آنها مبتلا هستند.
وی اضافه كرد: هم اكنون حدود ۷۶.۴ درصد مرگ و میرها در اثر بیماری های غیرواگیردار است كه عوامل موثر بر آن مستقیما به نوع تغذیه برمی گردد. سازمان جهانی بهداشت سفارش می كند هر فرد روزانه ۲ واحد میوه و ۳ واحد سبزیجات مصرف كند. ۲۰ درصد از جمعیت ما كمتر از ۲ واحد میوه و فقط ۴۲ درصد از جمعیت ۳ واحد سبزی را مصرف می كنند.
عبداللهی خاطرنشان كرد: وضعیت مصرف نمك در افراد جامعه حدود ۸.۱ گرم در روز است، در صورتی كه سازمان بهداشت جهانی می گوید روزانه كمتر از ۵ گرم نمك مصرف شود. سفارش فائو به كشورها، مصرف حبوبات و كشت موادی است كه آب كمتری را مصرف می كنند.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در انتها اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی برای بهبود وضعیت تغذیه زنان در حال انجام می باشد و اقداماتی هم برای كم كردن میزان نمك و شیر در مواد غذایی كارخانه ای صورت گرفته است.