رفلاکس معده در روزه داری، پیامد پرخوری در وعده سحر

رفلاکس معده در روزه داری، پیامد پرخوری در وعده سحر

کونفه: به گزارش کونفه، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهم ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تاکید کرد: برای ممانعت از این عارضه، از پرخوری و مصرف غذاهای پرچرب در این وعده خودداری شود.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، دکتر امرالله شریفی با تکیه بر اهمیت تعادل در تغذیه در ماه رمضان، گفت: پرخوری در وعده سحر سفارش نمی شود؛ چونکه برخی افراد برای ممانعت از احساس گرسنگی در طول روز مبادرت به مصرف بیش از اندازه غذا می کنند، که این امر می تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

وی مهم ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تاکید کرد: برای ممانعت از کم آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه ها در وعده سحر گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذاهای پرچرب در این وعده باید محدود شود، برای اینکه می تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

وعده های غذایی را در زمان افطار تقسیم کنید


این متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان سفارش کرد: وعده افطار به دو بخش تقسیم شود و از مصرف هم زمان شام و افطار پرهیز گردد. روزه داران بهتر است ابتدا روزه خودرا با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خودرا میل نمایند.

ایشان سپس با اشاره به احساس ضعف و بی حالی در ساعات نزدیک به افطار اظهار داشت: این وضعیت کاملا طبیعی است و یکی از فلسفه های روزه داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید سبب نگرانی شود.

خواب بعد از سحر و افطار ممنوع


این متخصص تغذیه درباره ی خواب بلا فاصله بعد از سحر و افطار هشدار داد و اظهار داشت: این کار می تواند منجر به مشکلات گوارشی شود، افرادی که نیاز به خواب بعد از این وعده ها دارند، بهتر است بالش خودرا کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری نمایند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش ازحد مواد چرب در وعده سحر بر کاهش وزن، عنوان کرد: همانند سایر ایام سال، در ماه رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در روزهای روزه داری نیز توضیح داد: این مسئله بطور معمول از بعدازظهر ایجاد می شود و به سبب گرسنگی و افزایش کتون های خون رخ می دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به مصرف تنقلات و شیرینی ها در روزهای عید اشاره نمود و اظهار داشت: باتوجه به کالری بالای این خوراکی ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می دهند باید در مصرف آنها تعادل را رعایت نمایند. همچنین، برخی آجیل های رنگی که بتازگی محبوب شده اند، ممکنست حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، شریفی اشاره کرد: در بعضی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ های مصنوعی استفاده می نمایند که می تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر اندازد.

او در آخر اشاره کرد: در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود. روزه داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی آورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، خصوصاً غذاهای پرچرب و فرآوری شده، اجتناب کنند.



1403/12/14
09:22:29
5.0 / 5
80
تگهای خبر: آب , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه