حیوانات هم هنگام بیماری فاصله اجتماعی را رعایت می كنند

حیوانات هم هنگام بیماری فاصله اجتماعی را رعایت می كنند

به گزارش كونفه سه كارشناس در حوزه رفتارهای اجتماعی به این نتیجه رسیدند كه حیوانات هم برای پیشگیری از بیمار شدن فاصله اجتماعی را رعایت می كنند.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، نتیجه مطالعات این سه متخصص در مورد چگونگی مواجهه حیوانات با بیماری ها اخیرا انتشار یافته است.
آنها که از هفت سال پیش روی رفتارهای اجتماعی حیوانات مطالعه می کنند، پنج نوع حیوان را برای انجام آزمایشات خود انتخاب کردند.
سدریک سوور، حیوان شناس در "مرکز مطالعات چندجانبه هوبر کورین" (مرکز ملی مطالعات علمی فرانسه و دانشگاه استراسبورگ)، یکی از اعضای تیم تحقیق و نویسندگان مقاله انتشار یافته در مجله تخصصی آمریکایی "ترندز این اکولوژی اند اوولوشن" است.
این متخصصان در بررسی های خود دریافتند که حیوانات از راه فاصله اجتماعی و راه های ارتباط جانبی از گروه خود حفاظت می کنند.
مورچه ها از بهترین نوع از جانوران جهت بررسی شیوع بیماری ها بودند که انتخاب شدند. این حشراتِ بسیار اجتماعی در گروه شان از قوانین سخت و متمرکز تبعیت می کنند. برای مثال یک ملکه در مرکز قرار می گیرد و ۵ درصد از مورچه ها مسئول جمع آوری خوراک و بقیه مسئول جابجایی خوراک از دهان به دهان هستند. این رفتار مورچه ها از یک برنامه ریزی پیچیده اما ثابت حکایت دارد. بنابراین، این گروه می تواند با بیماری روبرو شود.
برای درک این تطبیق غریزی و بسیار کارآمد، پژوهشگران رشته های سلولی قارچ را به چند مورچه تزریق کردند و متوجه شدند که خیلی سریع، همه اعضای گروه فاصله اجتماعی و قرنطینه را رعایت کردند.
سه محقق متوجه شدند مورچه هایی که رشته های سلولی قارچ به آنها تزریق شده است خویش را ایزوله کردند. همینطور آنها دریافتند که بقیه مورچه ها برای ارتباط، دیگر از دهان استفاده نمی کنند. این رفتار برای جلوگیری از بیماری در میان همه اعضای گروه به خصوص ملکه بسیار مهم می باشد.
اتخاذ این روش یک استراتژی بسیار کارآمد است چون که مورچه های بیمار در گوشه ای و به دور از گروه بعد از چند روز می میرند اما جمع مورچگان زنده می ماند.
در پژوهش یاد شده، ساختار مصونیت اجتماعی در انواع حیوانات همچون شته، موش، خرچنگ دریایی و میمون مورد بررسی قرار گرفت. این دسته از حیوانات هم برای جلوگیری از بیماری با اتخاذ روش های کم و بیش رادیکال، خویش را با شرایط جدید تطبیق دادند.
پژوهشگران در تلاش هستند تا درک کنند چگونه یک نوع حیوان اجتماعی اینگونه عمل می کند. آنها می خواهند بدانند چگونه از میلیون ها سال تکامل، به سازوکاری می رسیم که جوابگوی خطرات بیرونی هستند.
با این حال می دانیم برای آنکه یک نظریه علمی پا بگیرد باید ۲۰ نوع حیوان بررسی شوند اما هم اکنون در این مطالعات فقط پنج نوع حیوان بررسی شده اند.
نتیجه مهمی که از این تحقیق گرفته شده این است که مورچه ها در مقابل بیماری قارچی بهتر از انسان ها در مقابل کووید۱۹ عمل کرده اند.
متخصصان ابتدا مورچه های مسن را ایزوله کردند. آنها بعد از این اقدام متوجه شدند که با یک فاجعه روبرو هستند چونکه مورچه ها خویش را ایزوله نمی کنند. آنها یک راهکار میانی برای رعایت فاصله اجتماعی و ارتباط اجتماعی برگزیده اند. مورچه ها با استفاده از فرومون ها ارتباط برقرار کرده و آنرا نگه می دارند.
فرومون یک عامل شیمیایی ترشح شده یا دفع شده در حیوانات است که باعث پاسخ اجتماعی در اعضای یک گونه می شود.
واضح است که انسان ها امکان رابطه گیری با فرومون ها را ندارد اما مورچه ها نشان می دهند که نگه داشتن ارتباط در زمان بحران برایشان مهم می باشد.
در هر حال این اطلاعات برای گروه های اجتماعی بسیار مهم می باشد. در دوران شیوع کرونا تلاش شد تا بهداشت بر اطلاعات ارجح باشد. حال می دانیم که ایزوله کردن هم می تواند افراد را بکشد.
دادن تبلت به مراکز نگهداری سالمندان در دوره بحرانی کرونا هر چند با تاخیر اما در زندگی این دسته از افراد بسیار مؤثر بود.
بنابر گزارش یورونیوز، تمام راهکارهایی که در حیوانات غریزی هستند در انسان ها طبیعی نیستند. انسان بسیار فکر می کند. گاهی رفتار فرهنگی او بر رفتار غریزی اش پیشی می گیرد، بعضی مواقع هم راه عقلانی او.
در این خصوص دست دادن را درنظر بگیرید که هم یک رفتار اجتماعی است و هم سبب انتقال ویروس می شود، رفتاری که کنار گذاشتن آن خیلی سخت بود. رعایت حد وسط رابطه اجتماعی و فاصله اجتماعی کار آسانی نیست؛ شاید نگاه به دنیای حیوانات و طبیعت در یافتن چاره و یادگیری نوع بشر کارساز باشد.




منبع:

1399/06/18
13:35:38
5.0 / 5
2097
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , سالمندان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کونفه