روش صحیح خوردن افطاری در ماه رمضان
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اگر می خواهید در ماه رمضان گرفتار رخوت و بی حالی نشوید، باید در وعده افطاری غذای زیادی نخورید.
در ایام ماه رمضان خانواده ها بعد از یک روز طولانی روزه داری برای افطاری دور هم جمع می شوند و برخی افراد بدون توجه به تبعات آن، مقادیر زیادی غذا را یک باره می خورند که سبب احساس رخوت و بی حالی در بدن می شود. امکان دارد این حالت، مانع لذت بردن از فضای معنوی ماه مبارک و انجام عبادت های آن شود. خیلی از مردم سوال می کنند که آیا باید همه افطاری را پس از اذان مغرب بخورند یا اینکه بهتر است وعده های غذایی را در زمان افطار تا سحر تقسیم کنیم؟!. بدن انسان مجهز به ابزارهای لازم برای حفظ زندگی اوست و هنگام روزه داری و پرهیز از خوردن و آشامیدن، بدن نمی داند که چه زمانی باردیگر غذا دریافت می کند، ازاین رو به صورت خودکار تنظیم می کند که چه میزان مواد غذایی را بسوزاند تا تمام انرژی را مصرف نکند. وقتی هنگام افطار غذا می خورید، مجبور نیستید با مصرف مقدار زیادی غذا آنرا شوکه کنید. بدن با روزه گرفتن سازگار می شود، ازاین رو هنگام افطار باید به تدریج غذا بخورید و آنرا تقسیم کنید و یکباره آنرا نخورید که سبب سردرگمی بدن، بخصوص معده می شود. هنگام افطار نباید غذایی بخورید که میزان انسولین در خون و توانایی سوزاندن غذا را تحت تاثیر قرار می دهد؛ این کار سبب می شود غذاهایی پر از چربی و قند میل کنید که این حجم از غذا بد است و یکباره میزان قند خون را می افزایند. بهترین چیزی که بلافاصله پس از اذان هنگام افطار باید بخورید خرما و آب است؛ چونکه غنی از فیبر و قندهای ساده مورد نیاز بدن است که سبب تحریک معده و دستگاه گوارش می شود. سپس باید پس از خوردن خرما و آب، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بدن شما برای کنترل سطح قند خون و افزایش میزان متابولیسم به منظور توانایی هضم غذا و سوزاندن کالری آماده شود؛ شما می توانید در این فاصله نماز بخوانید و پس از ده دقیقه باردیگر سوپ بخصوص سوپ سبزیجات سرشار از فیبر و ویتامین بخورید و برای آبرسانی به بدن، از مایعات استفاده کنید. شما می توانید در ابتدای افطاری، انواع سالاد سبزیجات را میل کنید و سپس غذاهای اصلی را در انتها و بعد از گذشت ساعتی از افطار بخورید. به جهت اینکه افطار سالمی داشته باشید، باید آب و مایعات کافی بنوشید تا بدنتان را آبرسانی کند، اما این مایعات نباید زیاد شیرین باشد و حتما از کربوهیدرات های سالم و غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات سبوس دار، آجیل، سبزیجات و میوه ها استفاده کنید تا کمبود ویتامین خویش را جبران کنید. ۲۳۵۲۳۷
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب