یافته جدید محققان؛
غذاهایی كه ریسك مبتلا شدن به سرطان روده را می افزایند
كونفه: یك مطالعه جدید نشان داده است كه خوردن گوشت قرمز، نان سفید و نوشیدنی های حاوی قند ممكن است سبب افزایش خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ شود.
به گزارش كونفه به نقل از مهر، بررسی داده های دو مطالعه نشان داده است این مواد خوراكی همگی باعث افزایش التهاب در بدن شده و التهاب هم با احتمال بالاتر مبتلا شدن به سرطان روده مرتبط می باشد.
ادوارد جیووونوچی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «مطالعات قبلی ارتباط رژیم غذایی را با سرطان روده نشان داده اند، اما دلیل آن به خوبی مشخص نبود. »
به گمان وی و تیم تحقیقش، التهاب ناشی از تغذیه حداقل یكی از علل تاثیر رژیم غذایی می تواند باشد. به همین منظور، تیم تحقیق داده های جمع آوری شده از بیش از ۱۲۱ هزار فرد مربوط به دو مطالعه را بررسی كردند. این افراد حدود یك ربع قرن از لحاظ تاثیر احتمالی رژیم غذایی بر سلامت شان تحت نظر بوذند. شركت كنندگان هر چهار سال یكبار پرسشنامه ای در مورد تغذیه تكمیل كردند.
در طول مدت پیگیری، ۲۶۹۹ مورد مبتلا شدن به سرطان كلوركتال (روده بزرگ) گزارش شد. محققان با مقایسه رژیم غذایی این افراد دریافتند آنهایی كه بیشتر رژیم غذایی التهابی داشتند ۳۷ درصد بیشتر در معرض مبتلا شدن به سرطان روده و ۷۰ درصد بیشتر در معرض سرطان ركتوم (مقعد) قرار داشتند.
به گفته جیووونوچی، گوشت فرآوری شده، گوشت قرمز، آرد تصفیه شده و نوشیدنی های قندی همچون مواد خوراكی در رابطه با التهاب ناشی از سرطان است.
از سوی دیگر، سبزیجات برگدار سبز، سبزیجات زرد تیره، غلات كامل، قهوه و ابمیوه طبیعی باعث كاهش التهاب می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب