نکاتی مهم برای مصرف کنندگان وارفارین

نکاتی مهم برای مصرف کنندگان وارفارین

به گزارش کونفه، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: برخی مواد غذایی می توانند سبب تغییر میزان اثر وارفارین در بدن بیمار شود.



غزاله اسلامیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر اهمیت تداخلات دارویی با مواد غذایی، اظهار داشت: بیماران باید داروهای خویش را طبق دستور پزشک مصرف کرده و به تداخلات دارویی و غذایی هم توجه داشته باشند.

وی، وارفارین را یکی از داروهایی برشمرد که تداخلات غذایی مهمی دارد و بیماران باید به این مورد در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: وارفارین، یک داروی ضد انعقاد خوراکی است که از راه مهار ساخت عامل های انعقادی مانع لخته شدن خون در بیمار می شود.

وی، لخته شدن طبیعی خون را یک عامل حیاتی در پیشگیری از خونریزی ذکر کرد و خاطرنشان کرد که لخته شدن غیرطبیعی خون در داخل شریان ها و وریدها می تواند سلامت فرد را تهدید کند.

به گفته اسلامیان، وارفارین بر روی لخته های بوجود آمده تأثیری ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می شود.

وی تصریح کرد: وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و در بعضی بیماران مصرف این دارو تا انتهای عمر الزامی است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه ضمن اشاره به این که برخی مواد غذایی می توانند میزان اثر وارفارین در بدن شخص را تغییر دهند به بیماران سفارش کرد: در مصرف گریپ فروت، کرن بری (قره قاط) و انبه احتیاط کنید.

وی تصریح کرد: در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تاثیر وارفارین افزایش خواهد یافت و احتمال خونریزی زیاد می شود.

به گفته اسلامیان، این بیماران باید از زیاده روی در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه هم پرهیز کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه در مورد رژیم غذایی بیماران مصرف کننده وارفارین اظهار داشت: رژیم غذایی این افراد باید بگونه ای باشد که ویتامین K موجود در غذای روزانه میزان ثابتی داشته باشد، چونکه دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر میزان اثر وارفارین تاثیر می گذارد.

وی مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی را سبب غلیظ شدن خون و افزایش احتیاج به وارفارین برشمرد. همینطور مقدار کم این ویتامین در غذا را سبب رقیق شدن خون و کاهش احتیاج به وارفارین عنوان نمود.

اسلامیان تصریح کرد که این بیماران باید در مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین K احتیاط کنند، چونکه افراط یا عدم مصرف این مواد هیچ یک به نفع بیمار نیست.

وی از مهم ترین منابع حاوی ویتامین K به سبزی های دارای برگ های پهن سبز رنگ، چای سبز، اسفناج، آویشن، پیازچه، شلغم، انواع کلم ها، مارچوبه، کاهو و روغن کانولا (کلزا) اشاره نمود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه، جگر، پنیر، شیر و زرده تخم مرغ هم از دیگر مواد غذایی حاوی ویتامین K هستند.

این دکترای علوم تغذیه به بیماران سفارش کرد که مواد غذایی حاوی ویتامین کا را به صورت متعادل و منظم مصرف کنند، چونکه با مصرف زیاد یا عدم مصرف این مواد در یک روز احتیاج به تغییر مقدار وارفارین مصرفی خواهد بود.

اسلامیان تصریح کرد: منجمد کردن مواد غذایی سبب تخریب و از بین رفتن ویتامین K می شود، اما حرارت، تاثیر چندانی بر روی آن ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیماران سفارش کرد پیش از مصرف هر نوع مکمل (گیاهی یا غیرگیاهی) حتما با پزشک خود مشورت کنند.

وی اضافه کرد: به علت تداخل وارفارین با داروهایی، چون جینسینگ و جینکوبیلوبا حتما در صورت تجویز با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ چونکه این مکمل ها دارای فعالیت ضد انعقادی هستند و سبب افزایش اثر و احتمال خونریزی می شود.

اسلامیان ضمن اشاره به شباهت کوانزیم Q۱۰ از نظر ساختمانی به ویتامین K اظهار داشت: این ماده هم امکان دارد بر لخته شدن خون اثر بگذارد ازاین رو مصرف این دارو همراه با وارفارین باید تحت نظر پزشک و با مشورت انجام گیرد.

وی سفارش کرد بیماران به برچسب مولتی ویتامین مینرال هایی که حاوی جینسینگ و کوآنزیم Q۱۰ هستند توجه نمایند.

۴۷۲۳۶



منبع:

1402/05/09
08:22:25
5.0 / 5
338
تگهای خبر: آب , بیمار , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
کونفه