این نوشیدنی محبوب حافظه را نجات می دهد
به گزارش کونفه، مشرق نیوز نوشت: محققان دریافته اند که ترکیبی در قهوه سبب بهبود یادگیری و حافظه در موش های مسن می شود.
یک مطالعه جدید نشان داده است که یک ترکیب زیست فعال موجود در دانه های قهوه سبب بهبود یادگیری و کاهش حافظه در موش های مسن می شود. این یافته ها راه را برای توسعه یک ترکیب دارویی مکمل برای درمان یا جلوگیری از زوال شناختی در رابطه با افزایش سن باز می کند.
افراد مسن اغلب در حل مساله کندترند و کاهش استدلال سیال، کاهش سرعت ادراکی و اختلال در حافظه و توانایی فضایی را تجربه می کنند. با افزایش سن جمعیت جهان، تحقیقات زیادی در مورد راه های کاهش یا پیشگیری از این ضعف شناختی در رابطه با افزایش سن انجام شده است.
محققان برای کاهش روند پیری مغز، به ترکیبات طبیعی و زیست فعال با خواص محافظت کننده عصبی روی آورده اند. مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه تسوکوبا در ژاپن انجام شد، بررسی کرد که چگونه تریگونلین (TG)، ترکیبی آلکالوئیدی که غلظت های بالایی از آن در دانه های قهوه وجود دارد، بر عملکرد شناختی موش ها تأثیر می گذارد.
کافئین، TG و اسید نیکوتینیک (نیاسین یا ویتامین B۳) سه ترکیب فعال زیستی مهم در قهوه هستند. طی فرایند رست یا بو دادن دانه ها، TG به اسید نیکوتین تجزیه می شود که برای سیستم عصبی و گوارشی و پوست مفید می باشد. با این وجود، مطالعات نشان داده اند که TG هم اثرات درمانی خاص خویش را دارد. این ترکیب همینطور در دانه های شنبلیله و تربچه ژاپنی یافت می شود.
در مطالعه اخیر، محققان از موش های مسن که نقص های یادگیری فضایی و علایم از دست دادن حافظه را نشان می دادند، استفاده کردند و از TG خوراکی با دوز ۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز و به مدت ۳۰ روز استفاده کردند. بعد از ۳۰ روز، موش ها تحت آزمایش رفتاری قرار گرفتند تا یادگیری و حافظه فضایی آنها اندازه گیری شود.
مشکلات حافظه فضایی مانند گم شدن یا فراموش کردن محل قرارگیری اشیا، پیامد شایع صدمه به هیپوکامپ، ساختار پیچیده مغز در عمق لوب تمپورال است. در انسان، حجم هیپوکامپ با افزایش سن کاسته می شود، که امکان دارد سبب کاهش شناختی در رابطه با افزایش سن شود. محققان دریافتند که موش هایی که به آنها TG داده شده بود در مقایسه با موش هایی که TG دریافت نکرده بودند، بهبود قابل توجهی در یادگیری فضایی و عملکرد حافظه نشان دادند.
تغییرات دینامیکی در رونویسی ژن برای ایجاد حافظه طولانی مدت و فرآیندهای بازیابی حافظه در مغز خیلی مهم است. بنابراین، محققان رونویسی کل ژنوم را در هیپوکامپ موش تحلیل و بررسی کردند. آنها دریافتند که در موش های تغذیه شده با TG، مسیرهای سیگنالی در ارتباط با توسعه سیستم عصبی، تولید انرژی سلولی، التهاب و اتوفاژی - فرایند استفاده مجدد بدن از سلول های قدیمی و صدمه دیده - به صورت قابل توجهی تعدیل شد. همینطور ژن های اختصاصی سیناپس، همچون ژن هایی که انعطاف پذیری سیناپسی را کنترل می کنند، تنظیم شدند.
علاوه بر این، محققان دریافتند که TG التهاب عصبی را سرکوب می کند، در حالیکه به صورت قابل توجهی انتقال دهنده های عصبی اساسی برای عملکرد طبیعی مغز نظیر دوپامین، نوراپی نفرین (نورآدرنالین) و سروتونین را زیاد می کند.
محققان می گویند که بر طبق این مطالعه، TG امکان دارد یک ترکیب دارویی مکمل بالقوه برای بهبود پیری شناختی و اختلالات در ارتباط با التهاب عصبی CNS [سیستم عصبی مرکزی] در نظر گرفته شود.
برای کسانی که به دنبال افزایش سطح TG خود با نوشیدن قهوه هستند: یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که یک اسپرسو استاندارد ایتالیایی (۲۵ میلی لیتر) به صورت متوسط حاوی ۴۲.۴ میلی گرم از این ترکیب است و سطوح بالاتری از آن در قهوه عربیکا نسبت به روبوستا یافت می شود. اگر نمی خواهید کافئین مصرف کنید، قهوه بدون کافئین هم حاوی TG است.
این مطالعه در مجله «GeroScience» منتشر گردید.
۲۳۳۲۳۳
منبع: kunefe.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب