تلخی انتهای خیار برای دیابت خوب است؟
کونفه: خیار به عنوان یک سبزی برای کنترل قند خون در افراد دیابتی بسیار مناسب می باشد ولی هیچ الزامی برای تلخی قسمت انتهای خیار برای کنترل قند خون وجود ندارد.
به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، تلخی انتهای خیار به سبب ماده ای به نام «کوکوربتاسین» "cucurbitacin" است که عمدتاً بصورت آگلیکون و مونوگلیکوزید در آخر خیار وجود دارد و در ریشه گیاه تولید می شود. کوکوربتاسین در خیارهای گلخانه ای به ندرت یا در وضعیت نامساعد دیده می شود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خیارهایی که در وضعیت هوای سرد رشد می کنند، تحت استرس کم آبی قرار دارند یا تغییر شکل می دهند و بیشترین مقدار کوکوربتاسین را دارند. با توجه به این که بیشترین مقدار کوکوربتاسین را دارند بدین سبب تلخ می شوند. در حقیقت، شرایط نامساعد در طول رشد خیار، موجب ایجاد تلخی در آن می شود.
وجود اثرات کاهندگی قند خون در خیار به سبب محتوای بالای فیبر، قدرت هیدراتاسیون بالا، داشتن خاصیت حجم دهندگی به غذا در کنار محتوای کالری و قند بسیار پایین آنست که این سبزی را به عنوان یکی از کارآمدترین انتخاب ها برای کنترل قند خون بیماران دیابتی معرفی کرده است.
علت تلخی خیار همانطور که گفته شد به سبب وجود برخی ترکیبات آلکالوئیدی و فیتوکمیکال بوده و ارتباطی با انسولین ندارد. همین طور در صورت فرض محال وجود انسولین در تلخی انتهای خیار نیز، از آنجائیکه انسولین یک ساختار پروتئینی دارد، در صورت مواجهه با اسید معده و شیره گوارشی مترشحه در پانکراس به پپتیدها و آمینواسیدهای سازنده هیدرولیز شده و در عمل ساختار عملکردی خودرا از دست می دهد.
خیار به عنوان یک سبزی برای کنترل قند خون در افراد دیابتی بسیار مناسب می باشد ولی الزاما تلخی خیار، مسئول این عملکرد نبوده و چه بسا مصرف قسمت تلخ خیار منجر به واکنش های آلرژیک و ایجاد حالت تهوع شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب