مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان در گفتگو با مهر عنوان كرد؛
ضرورت استفاده از مواد پروتئینی جایگزین گوشت قرمز
كونفه: مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان اظهار داشت: در شرایط محدودیت استفاده از گوشت قرمز، باید از منابع دیگری همچون حبوبات بعنوان منابع پروتئینی جانشین گوشت استفاده نمود.
با توجه به شرایط كنونی اقتصادی جامعه و افزایش قیمت خیلی از اقلام خوراكی و از جانب دیگر كاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از اقلام و منابع غذایی از سفره ها حذف گردیده است. گوشت قرمز كه یكی از مهم ترین منابع غذایی هم به حساب می آید، یكی از مواردی است كه با افزایش شدید قیمت روبرو شده و جای آن در سبد غذایی خیلی از خانواده ها خالی شده است. اما با حذف این منبع پروتئینی از برنامه غذایی افراد، باید مواد غذایی دیگری بعنوان جایگزین گوشت قرمز مصرف شود تا پروتئین مورد نیاز بدن تامین گردد.
پریسا ترابی مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به همین مبحث و درمورد مواد غذایی جانشین گوشت قرمز اظهار داشت: گوشت قرمز مهمترین منبع پروتئینی در بین مواد غذایی به حساب می آید به علاوه این ماده غذایی مهمترین منبع حیوانی پروتئین است.
وی اظهار نمود: نوع پروتئین موجود در گوشت قرمز، ماهی و گوشت سفید با نوع پروتئین های گیاهی متفاوت می باشد و میزان جذب پروتئین های حیوانی بسیار بالاتر از پروتئین گیاهی است.
ترابی با اشاره به اینكه در صورت محدود بودن دسترسی به منابع پروتینی حیوانی ازجمله گوشت قرمز، باید از منابع پروتئینی دیگر استفاده كرد، عنوان كرد: در این شرایط باید از منابعی همچون انواع حبوبات، سفیده تخم مرغ و گروه نان و غلات برای تامین پروتئین بدن استفاده گردد.
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان توضیح داد: افرادی كه به این گونه منابع پروتئینی دسترسی ندارند حداقل پروتئین مورد نیاز بدن را از منابع حبوبات همچون لوبیا، نخود و عدس تامین كنند.
وی درباره سویا بعنوان یكی از منابع پروتئینی جانشین گوشت قرمز هم توضیح داد: سویا یك منبع پروتئین گیاهی است كه تا حدودی می تواند جانشین گوشت قرمز شود اما استفاده از آن نباید به صورت مطلق بوده و پروتئین آن باید واقعی باشد.
ترابی با اشاره به اینكه مصرف منابع پروتئینی باید روزانه باشد، اضافه كرد: مصرف موادی همچون گوشت، حبوبات و تخم مرغ باید روزانه انجام گیرد چون كه نیاز بدن است اما در صورت حذف یكی از آنها مواد دیگر می تواند تا حدودی جانشین دیگری شود.
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان اظهار نمود: یكی از مهمترین منابع جانشین گوشت قرمز، سفیده تخم مرغ است كه منبع پروتئین و اسیدآمینه های مختلف است و مصرف آن در زمان عدم استفاده از گوشت سفارش می گردد. همینطور انواع شیر و لبنیات هم در شرایط عدم استفاده كافی از گوشت قرمز نباید فراموش شود.
وی با اشاره به اینكه در زمان محدودیت مصرف منابع پروتئینی باید گروه های صدمه پذیر مقدم تر باشند، افزود: در این گونه شرایط باید كودكان، نوجوانان، مادران آبستن و سالمندان درمعرض تحلیل عضلانی در مصرف منابع پروتئینی در اولویت قرار گیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب