شكر با مغز انسان چه می كند؟
كونفه: ما عاشق مزه شیرینی هستیم. اما قند زیاد ممكنست منجر به افزایش وزن، دیابت و پوسیدگی دندان شود. ما می دانیم كه نباید كیك و كلوچه و نوشابه زیاد مصرف نماییم اما گاهی مقاومت در مقابل آنها بسیار دشوار است. یك متخصص تغییرات مغز انسان را با رژیم های پیشرفت دهنده چاقی بررسی كرد.
بدن انسان با قند یا دقیق تر با گلوكز كار می كند. گلوكز از یك واژه یونانی به مدلول شیرینی می آید. گلوكز سوخت اصلی سلول های بدن همچون سلول های مغزی است.
با توجه به اجداد و نیاكانمان، غذاهای شیرین منبع عالی انرژی و احساس خوش بودند و از طرف دیگر غذاهای تلخ و ترش سبب حس ناخوشایند و مسمومیت می شدند. بنا بر این سیستم مغزی ذاتی انسان بر پایه شیرینی بنا شده و منبع سوخت آن نیز شیرینی است. هنگامی كه غذای شیرین می خوریم، سیستم دوپامین مزولیمبیك (سیستم پاداش) در مغز فعال می شود. دوپامین یك ماده شیمیایی است كه می تواند در پاسخ به یك اتفاق خوب و مثبت ترشح شود و رفتارهای انسان را تقویت كند. هنگامی كه دوپامین به سبب خوردن شیرینی ترشح شود، فرد را به دنبال یافتن بیشتر آن شیرینی سوق می دهد.
امروزه یافتن غذاهای شیرین مانند نیاكانمان مشكل نیست. ولی متاسفانه عملكرد مغز ما هنوز همانطور است. پس چه اتفاقی می افتد هنگامی كه بیش از اندازه قند مصرف كنیم؟
آیا شكر می تواند مغز را راه اندازی كند؟
مغز بطور مداوم بوسیله پروسه نوروپلاستیسیت درحال بازسازی و بازنویسی است. این بازنویسی بوسیله سیستم پاداش اتفاق می افتد. خوردن زیاد غذاهای شیرین می تواند سبب تحریك مكرر شود.
شیرینی می تواند حافظه را مبتلا به اختلال كند
یكی دیگر از مناطق تحت تاثیر قند، "هیپوكامپوس" مركز كلیدی در حافظه است. مطالعات نشان می دهد موش هایی كه از رژیم های غذایی شیرین استفاده كردند، قادر به یادآوری اشیایی كه قبلا دیده بودند، نبودند. تغییرات ناشی از قند در هیپوكامپوس منجر به كاهش تولید نورون ها كه نقش اساسی در كدگذاری خاطرات دارند و همین طور افزایش تولید مواد شیمیایی ایجاد كننده التهاب می شود. سازمان جهانی غذا پیشنهاد می دهد تا برای محافظت از مغز در مقابل چنین مشكلاتی بهتر است میزان مصرف شكر را محدود و آنرا به 5% میزان كالری مصرفی در روز (چیزی حدود 25 گرم) كاهش دهید.
با این حال كنار گذاشتن برخی عادت ها مانند خوردن دسر و شیرینی كار آسانی نیست ولی مغز نیز برای ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی سپاسگذار خواهد بود.
https: //www.sciencealert.com/
2121
منبع: كونفه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب